29/10/2018 23:08:43 - 29/10/2018 23:08:43 - 22548 Okunma

İlahiyat Fakütemiz Dekanlığınca düzenlenen; Fakültemiz Tasavvuf Anabilim Dalı Araştırma görevlisi İngilizce Öğretmeni Mehmet Bilal Yamak tarafından verilen seminerde ülkemizde uygulanan akademik dil sınavları ( YDS- E-YDS- YÖKDİL)  tanıtılarak içerikleri hakkında bilgiler sunuldu.

Ayrıca örnek soru çözümleri eşliğinde bu sınavlara hazırlanma yöntemleri de anlatılan seminerde yabancı dil öğrenmenin sadece sınav başarısı ya da kariyer planlaması için değil aynı zamanda  evrensel bilgiye ulaşmak gibi yüksek bir hedef açısından da gerekli olduğu vurgulandı.

Medeniyetimizdeki çeviri Faaliyetlerinden bahsedilip; Yavuz Sultan Selim, Sultan II. Abdülhamid Han, Elmalılı Hamdi Yazır, Ahmed Hamdi Tanpınar, Necip Fazıl Kısakürek ve Cemil Meriç gibi yakın dönem siyaset, ilim ve edebiyat adamlarının yabancı dil ile münasebetlerinin de aktarıldığı seminer, katılımcıların  "Kelime öğrenme, sözlük kullanma ve okuma" çerçevesinde sordukları sorular ve verilen cevaplar ile son buldu.
Bilal yamak

Yds-Bilal Yamak