İlim Yolculuğuna Hoş Geldiniz
İlahiyat Fakültesi
02/01/2019 09:32:39 - 02/01/2019 09:32:39 - 22150 Okunma

Fakültemizin aylık periyotlar halinde düzenlenen konferans serisinin beşincisi Kırklareli İl Müftülüğü’nün de destekleriyle 28.12.2018 tarihinde Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

"Küresel Sistemin Bir Oyunu Olarak İslam ve Terör" başlıklı konferansı; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdüsselam ARI, İl Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerimiz dinledi.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet ÖZEL, konferansa konuşmacı olarak katıldı. Fakültemiz öğrencilerinden Burhan PARLAK'ın sunumuyla gerçekleşen konferans, Sungurbey Camii İmam Hatibi Ali AKGÜN'ün Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlamış ve misafir konuşmacımız Prof. Dr. Ahmet ÖZEL'İN konuşmaları ile devam etmiştir. 

Küresel sistem ve İslam'la ilişkilendirilmeye çalışılan terör bağlamında konuşmalarını gerçekleştiren ÖZEL, "İktidarları deviren ve dünyayı idare etmeye çalışan bir takım güç odaklarının, iki kutuplu dünyanın ortadan kalkmasından sonra kendilerine bir düşman aradıklarını belirtmiştir. Yeni düşmanın İslam ve Müslümanlar olduğunu ifade eden ÖZEL, ılımlı ve köktendinci gibi yeni İslam tanımları yapılmaya, İslam ve Müslümanların terörle iritbatlı olduğu algısının oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çekmiştir." 

Batının İslam üzerindeki oyununun "doğrudan işgal, işgal sürecinde kendi zihniyetine sahip nesiller oluşturduktan sonra bu kişilere yönetimleri devrederek geri çekilme ve İslam beldelerinde zamanında atadıkları yöneticileri devirerek bu toprakları sosyal, siyasal, ekonomik ve dini olarak istikrarsız hale getirme" şeklinde üç aşamalı olarak gerçekleştiğini dile getiren konuşmacımız "Terörün küresellemesinde, İslam ve Müslümanların düşman olarak tanımlanmasında en önemli virajın şüphesiz 11 Eylül saldırıları olduğunu belirterek" konuşmalarını bitirmiştir. 

Prof. Dr. Ahmet ÖZEL'e İl Müftümüz Hüseyin DEMİRTAŞ, günün anısına bir plaket takdim etmiş ve program teşekkür konuşmasıyla nihayete ermiştir.  

 

 
konferans Ahmet Özel

Facebook Twitter Google Plus
Prof. Dr. Ahmet Özel-Konferans
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.