24/11/2019 11:06:23 - 25/11/2019 11:06:23 - 20209 Okunma

Fakültemiz "İslam Medeniyet Tarihi ve Türk İslam Sanatları" derslerinin bir uygulaması olarak Edirne'de bulunan tarihi eserlerin yerinde görülmesi ve incelenmesi amacıyla 23.11.2019 tarihinde Edirne'ye kültürel bir gezi düzenlenmiştir. Dr. Öğr. Üyesi Nevzat Erkan ve Öğr. Gör. Uğur Alkan'ın rehberlik ettiği gezi 100 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Rektörlük ve Kavaklı Belediyesinden tahsis edilen 3 araç vasıtasıyla gerçekleşen gezide sırasıyla Mevlevihane olarak da bilinen Muradiye Cami, Osmanlı tarafından yaptırılan ilk yükseköğretim kurumu olan Daru'l Hadis Cami ve Medresesi, Hasan Sezai hazretleri Dergahı ve Türbesi, Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, Eski Cami, Üç Şerefeli Cami ve son olarak da Mimar Sinan'ın eşsiz eserlerinden biri olarak karşımıza çıkan Selimiye Camii ziyaret edilmiştir. Gezi, Mimar Sinan Vakfinda yenilen akşam yemeği ile nihayete ermiştir.

Bu gezinin gerçekleşmesinde maddi ve manevi desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR'e Dekanımız Prof. Dr. Abdüsselam ARI'ya, Kavaklı Belediyesine ve Mimar Sinan Vakfı'na çok teşekkür ederiz. Ayrıca gezi boyunca öğrencilere yaptıkları rehberlikleri ve katkılarindan dolayı Dr. Öğr. Üyesi Nevzat ERKAN, Öğr. Gör. Uğur ALKAN, Doç. Dr. Abdullah Taha İMAMOĞLU, Arş. Gör. Yunus BALLI ve Arş. Gör. Gülten ÇAM'a da çok teşekkür ederiz.

İslam Medeniyet Tarihi Türk İslam Sanatları Edirne Gezisi

Edirne Gezisi