21/03/2020 19:36:36 - 21/03/2020 19:36:36 - 16994 Okunma

Uzaktan Eğitim Hakkında

• ALMS öğretim portalı 23 Mart 2020 tarihinden itibaren tüm öğrenci ve öğretim elemanlarımıza açılacaktır. 23 Mart 2020 tarihinden itibaren uzaktan öğretimimiz asenkron (ayrık zamanlı) olarak yürütülecektir.
  • Uzaktan öğretim portalımıza (ALMS) https://alms.klu.edu.tr/ adresinden bağlanabilirsiniz.
  • Tüm öğrenci ve öğretim elemanlarımızın ALMS kullanıcı bilgileri OBS (Öğrenci Bilgi Sistemi) ile aynıdır. OBS bilgileriniz (Kullanıcı Adı ve Şifre) ile ALMS’ye girebilirsiniz.
  • Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nce yürütülen derslerde ALMS kullanımı için öğretim elemanları ve öğrencilere yönelik kılavuz yayınlanmıştır. Aşağıdaki ilgili kılavuzları görebilirsiniz:

• 23 Mart 2020’de sistemin açılacağı ve gerekli bilgilerin verileceği ana kadar tüm öğretim elemanlarından ders içerikleri ile ilgili gerekli paylaşımları sisteme yüklemeleri beklenmektedir.
  • Henüz derslerle ilgili yeterli açıklama yapılmamıştır. Ancak sistem video yükleme ve sanal sınıf üzerinden ders imkanı tanımaktadır. Süreç kesinleşene kadar dersleri bu yolla işlemek isteyen hocalarımız en az 25 dk en fazla 1 saat olmak üzere derslerini işleyebilirler.
  • Video üzerinden ders sürecinin en fazla 2 hafta içerisinde uygulanacağı öngörülmektedir. Böyle bir durumda ilk hafta yaşanacak sorunlar adaptasyon süreci kapsamında değerlendirilecektir. Ancak sistemle ilgili ayrıntıların ve yeni yönergelerin verilmesi durumunda tüm personel ve öğrencilerden gerekli aygıt ve cihazları temin etmiş olması ve dersleri halihazırdaki ders programına uygun bir şekilde yürütmesi/takip etmesi beklenmektedir.
  • ALMS hesaplarında öğretim elemanlarımızın ve öğrencilerimizin verdiği/aldığı bütün dersler görüntülenecektir.
  • Asenkron yöntem ile ders içerisinde paylaşılan materyaller öğrenciler tarafından kullanılabilecektir.
  • Ara sınavlar ve diğer gelişmeler için sonraki duyuruları takip ediniz.

uzaktan eğitim