09/07/2020 16:54:47 - 09/07/2020 16:54:47 - 9139 Okunma

Yaz Okulundan Ders Alacak Öğrencilerimizin Dikkatine

Evrakların Son Teslim Tarihi: 15 Temmuz 2020

Hocalarımızın ve Öğrencilerimizin dikkat etmesi gereken kurallar aşağıdaki şekildedir.

1) En fazla 20 AKTS, mezuniyet durumunda 25 AKTS’lik ders alınabilir. Dersler arasında %100 AKTS uyum şartına bakılır. (Başvurulan dersin AKTS'nin birebir uyması ve kalınan dersin AKTS'sinden yüksek olması durumunda kredi uyumsuzluğu sorun teşkil etmez.)

2) GANO’su 1.80’nin altında kalan öğrenciler sadece başarısız derslerini alabilir.

3) GANO’su 3.00’ın üstünde olan öğrenci geçmiş dönemlerdeki tüm dersleri almış ve başarmış ise üstten ders alabilir.

4) Öncelikle alt yarıyıllardan başarısız dersler alınmalıdır.

5) Kayıt yenileme yapılmayan döneme ait dersler yaz okulunda alınamaz. (Dönem içinde alınmayan derslere yaz okulunda başvuru yapılamaz.)

6) DC ve DD başarı notu bulunan dersler yaz okulunda alınabilir ancak son alınan not geçerlidir.

7) Bitirme ödevi ve uygulama dersleri yaz okulunda alınamaz.

NOTLAR:

1) Hazırlıktan yarı yılda geçen öğrenciler hem 1 yıllık (2 dönem) ders ortalamasına sahip olmadıklarından hem de almadıkları bir dersi alamayacaklarından yaz okuluna başvuramaz.

2) Ders içeriklerinde uyum oranı %80-100 arasında olmalıdır.

yaz okulu