16/07/2020 12:19:58 - 17/07/2020 12:19:58 - 10103 Okunma

2019- 2020 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI YETERLİK VE SEVİYE BELİRLEME SINAVI DUYURUSU

1. Arapça Hazırlık yeterlik ve seviye belirleme sınavı kluzem.edu.tr üzerinden 10. 08.2020 Pazartesi saat 14:00-16:00 arası “çevrimiçi sınav” şeklinde yapılacaktır. Öğrencilerin sınav için tanınan süre içerisinde kluzem.edu.tr adresinden tanımlanan sınava girmesi gerekmektedir.

2. Öğrencinin Arapça hazırlık yeterlik sınavının sağlıklı şartlarda gerçekleşmesi için uygun ortamı (internet, cihaz vb.) önceden hazırlaması gerekmektedir.

3. Sınav süresince başka kişilerle bilgi alışverişi yapmak, kopya çekmek ve ekran görüntüsü almak yasaktır. Uzem tarafından öğrenci hareketleri takip edilecek olup söz konusu hareketleri yapanlara kopya muamelesi yapılarak haklarında işlem başlatılacaktır.

4. Arapça Hazırlık Yeterlik ve Seviye Belirleme Sınavı 80 sorudan oluşacaktır. Sınav süresi 120 dakikadır.

5. Pandemi sebebiyle yüzyüze eğitimin sona erdiği zamana kadar (Bahar Yarıyılı 8. Hafta) devamsızlıktan kalan öğrenciler bu sınava giremeyecektir.

6. Sınavda sorumlu olunan kitap ve konular:

Silsiletullisan  Temhidi 1 ve 2 / Müptedi 1 ve 2 / Mutavassıt 1. Kitaplar (Muhadese)

Silsiletullisan Müptedi 1 ve 2 / Mutavassıt 1. kitaplar  (Kırae)

El-Kavaidul Müşeccia 1-2-3 Nahiv (3. kitaptan sadece Müstesna 2, Tekid, Bedel, Nida konuları sorulacaktır.)

El-Kavaidul Müşeccia 1-2 Sarf ( masdar, sıfatı müşebbehe, ismi zaman ve ismi mekân sınava dâhil değildir. Sahih fiillerin bütün çekimlerinden, illetli fiillerin ise sülasi çekimleri sınavda sorulacaktır.)

DEVAMSIZLIK SEBEBİYLE SINAVA GİREMEYECEK ÖĞRENCİLER

1.ÖĞRETİM