İlim Yolculuğuna Hoş Geldiniz
İlahiyat Fakültesi
30/07/2020 23:43:15 - 07/08/2020 23:43:15 - 15213 Okunma

Üniversiteye ilk adımı atmaya hazırlanan Sevgili Gençler;

Öncelikle YKS Sınavında göstermiş olduğunuz başarı nedeniyle sizleri candan kutluyor üniversite eğitiminizin hayırlı olmasını diliyoruz.

Bugünlerde Yükseköğrenim göreceğiniz Üniversite için tercihte bulunacaksınız. Bu tercihte size yardımcı olur düşüncesiyle ilimiz ve Kırklareli Üniversitesi hakkında kısaca bilgi vermek istiyoruz.

İstanbul ve Balkanlar'ın yanı başında konumlanmış olan Kırklareli, dünyada bulunan üç longoz ormanından birinin doğal güzellikleri, Karadeniz kıyısının eşsiz manzarası ve görülmeye değer coğrafi oluşumlarıyla ülkemizin nezih bir şehridir. 

Trakya’nın en genç devlet üniversitesi unvanına sahip olan Kırklareli Üniversitesi, 2014-2015 eğitim-öğretim yılından itibaren İlahiyat Fakültesinin kapılarını siz değerli öğrencilere açmıştır. 2015 yılı uluslararası hafızlık yarışmasında ve akademik çalışmalarda birincilikler elde etmiş ve musiki çalışmalarıyla TRT arşivine eserler kazandırmış akademisyenlere fırsatlar sunmanın onur ve gururunu yaşayan Fakültemiz, alanında yetkin 36 akademik ve 15 idari personeliyle, ülkemizin geleceği olan siz değerli gençlerle birlikte daha nice başarılara yürümek için heyecanla beklemektedir.

Fakültemiz 2020-2021 eğitim-öğretim yılından itibaren modern bir mimariye sahip Kayalı Yerleşkesinde III. Merkezi Dersliklerde eğitim-öğretim faaliyetlerine devam edecektir. Sizlerle bu yeni ortamda buluşacak olmak bizleri heyecanlandırmaktadır.

Bir yıl süren zorunlu Arapça hazırlık sınıfı öğrenimi ile klasik metinleri okuma ve anlama becerisi kazanabileceksiniz. Uzun yıllar yurt dışında kalmış ve neredeyse ana dili gibi Arapça konuşan deneyimli öğretim elemanlarıyla dil pratiğinizi geliştirecek, özel olarak oluşturulmuş dini-musiki sınıfında sanatsal faaliyetlerde bulunabileceksiniz. Hocalarımızın danışmanlığında ve öğrencilerimizin liderliğinde yürütülecek kulüp faaliyetleriyle kendinizi geliştirme imkânına kavuşabileceksiniz.

Bu vesile ile başarılarınızı tekrar kutluyor ve sizleri Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni tercih etmeye davet ediyoruz.

İlâhiyat Fakültesi'nin etkinlik ve başarılarından karelerin yer aldığı, Fakülte mezunlarının ve devamlı öğrencilerin; Kırklareli, Kırklareli Üniversitesi ve İlâhiyat Fakültesi ile ilgili  görüşlerine yer verilen video için tıklayınız. 

İlgili Hazırlık Arapça Yönergesi İçin Tıklayınız.

Şehrimizin tarihi, mimari, antik, kültürel ve doğal güzellikleri hakkında pek çok bilgiyi valiliğimizin aşağıdaki web adresinden öğrenebilirsiniz. 

http://www.kirklareli.gov.tr/sehrimiz

Üniversitemiz ve Fakültemiz hakkında daha pek çok imkân ve bilgiyi de aday öğrenci portalından öğrenebilirsiniz. 

http://aday.klu.edu.tr/

Prof. Dr. Abdüsselam ARI

DEKAN

aday öğrenci mesaj

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.