İlim Yolculuğuna Hoş Geldiniz
İlahiyat Fakültesi
02/01/2015 01:25:43 - 02/01/2015 01:25:43 - 14726 Okunma

Ülkemizde resmi ve özel eğitim kurumlarında uygulanmakta olan Değerler Eğitimi 2014 yılı itibari ile tüm ceza infaz kurumlarında uygulanmaya başlanmıştır.  Toplumsal ve evrensel değerler birey ve toplumun ilişkilerinde önemli rol oynamaktadır. Bu kapsamda ceza infaz kurumlarında kalmakta olan hükümlü ve tutukluların evrensel ve toplumsal değerler ile tanışması, farkına varması, benimsemesi ve içselleştirerek davranışa dönüştürebilmesi için eğitimler düzenlenmektedir.

Ceza İnfaz Kurumlarında sürdürülmekte olan Değerler Eğitiminin daha etkin bir şekilde  verimliliğinin arttırılabilmesi için Kırklareli Açık Ceza-İnfaz Kurumu-Kırklareli E-Tipi Kapalı Ceza-İnfaz Kurumu ve Pınarhisar Kapalı Ceza-İnfaz Kurumu ile Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi arasında karşılıklı bir mutabakat imzalanmıştır. Bu kapsamda kurumda ilgili değer çerçevesinde konferans/seminer, tören anma günleri Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlilerinin katkıları ile sürdürülmektedir.

Her bir Akademik Personelimiz tarafından Sıla-i Rahim, Fedakarlık, Kadirşinaslık, Kişinin Aile ve Toplumuna karşı sorumlulukları, Alkol ve Sigara'nın Sağlığa Zararları, Kötü Alışkanlıklardan korunma, Sorunların çözümünde Sabır, Ramazanda Zekat-Fitre-Sadaka, Zaman Yönetimi ve İsrafın Önlenmesi, Anne ve Aile içi İletişim vb. daha bir çok konuda  2014 yılının Mart ayından beri haftalık/aylık periyotlar halinde seminerler verilmiştir verilmeye de devam etmektedir.

Ceza-İnfaz Değerler Eğitimi

Facebook Twitter Google Plus
Ceza-Tevkif Evleri
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.