İlim Yolculuğuna Hoş Geldiniz
İlahiyat Fakültesi
21/05/2015 09:30:19 - 02/01/2019 09:30:19 - 31883 Okunma

Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültemiz öğrencileri tarafından organize edilen “Meşkhane’den Sahneye” adlı yıl sonu etkinliği, Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Programa; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, eşi Sabahat AYKAÇ, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziya ESER,  İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet DALKILIÇ, İl Müftüsü İsmail BAYRAK, sivil toplum örgütlerinin değerli yöneticileri, akademik ve idari personel, vatandaşlar ve öğrenciler dinleyici olarak katıldı.

Etkinlik, İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagatı Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Bessam ACHMAR’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Akabinde Fakülte öğrenci temsilcisi Niyazi BAYDAN, Fakülte Kulüp Başkanı Abdüssamet YALTAGİL, İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nevzat ERKAN, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet DALKILIÇ ve Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ birer açılış konuşması yaptı.

Açılış konuşmalarından sonra Şef, Türk Din Musikisi Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Uğur ALKAN yönetiminde sahne alan Musiki Mahfili Korosu ve solistler Yunus Emre, Hacı Bayram Veli, Neyzen Tevfik, Nesimi, Süleyman Ergüner, Cinuçen Tanrıkorur, Buhurizade Mustafa Itri Efendi ve Hâtip Zâkirî Hasan Efendi gibi üstatların söz ve bestelerinden oluşan dini musikiden seçme eserleri (cami ve tekke musikisi) seslendirdi.

Dinleyiciler tarafından büyük beğeni toplayan konser sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, Türk Din Musikisi Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Uğur ALKAN ve koro üyelerine teşekkür ederek plaketlerini takdim etti. Programı organize eden Fakülte İlahiyat Kulübü adına Hanımlar Komisyonu Başkanı Sevim YAVİ, plaketini İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet DALKILIÇ’tan alırken; Kulubün Danışman Hocası olan ve öğrenciler tarafından kendisine sürpriz yapılan Arş. Gör. Fatih Memiç ise plaketlerini Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hasan Özket'ten almışlardır.

 

 

Programın son kısmında fakülte içerisinde yapılan çeşitli sportif faaliyetlerin ödül takdim töreni gerçekleştirilmiştir. Düzenlenen futbol turnuvasında şampiyon olan takımın futbolcuları MESUT KAPUKAYA, MUHITTIN ÖZDEMİR, ABDULLAH CEKIM, HUSEYIN YILMAZ, SINAN GELGÖR, VELİD DOKSAL, BURHAN PARLAK, ÇETIN MERGEN, İSA SOYDAL, MAHSUN DENİZER, madalya ve kupalarını İl Özel İdare Genel Sekreteri ZİYA ESER'in elinden almışlardır.

Düzenlenen satranç turnuvasında birinciliği elde eden Umut TOPAL da ödülünü İl Müftüsü İSMAİL BAYRAK’tan almıştır.    

 

Derslerde ve sosyal, sportif, kültürel faaliyetlerde gösterdikleri başarıların devamını teşvik amacıyla gerçekleştirilen hediye takdiminde ise MüSLÜM ERGİN, ŞEYMANUR BİLMEN, SAFİYE PİŞTOFOĞLU, KÜRŞAT AYDINLI, MAKBULE ALPÖZ, BÜŞRANUR YAZAR adlı öğrenci kardeşlerimize bir ilahiyatçının olmazsa olmaz dostlarından biri olan kitap takdiminde bulunulmuştur.

İlk günden bu güne çabalayan, emek sarf eden, çeşitli sıkıntılara göğüs geren, heyecanlarını her daim zinde tutan ve Kırklareli'nde ilk defa böyle bir organizasyonun gerçekleştirilmesinde öncülük edip samimiyet ve özveriyle çalışan  tüm akademisyen ve öğrenci arkadaşlarımıza teşekkürü bir borç biliriz.

 

 

 

Yıl Sonu Etkinliği

Facebook Twitter Google Plus
Yıl Sonu Etkinliği
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.