İlim Yolculuğuna Hoş Geldiniz
İlahiyat Fakültesi
10/07/2015 15:22:40 - 11/07/2015 15:22:40 - 26742 Okunma

Diyanet İşleri Başkanlığı bir ilke imza atarak, ‘Türkiye Uluslararası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’ düzenledi.

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı tarafından Kur’an kültürünün ve eğitiminin yaygınlaştırılması, Kur'an-ı Kerim’in ezberlenmesi ve güzel okunmasını teşvik etmek amacıyla Türkiye’de ilk defa düzenlenen yarışmaya 52 ülkeden 98 hafız ve kurra katıldı. 5-10 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Fatih Camiinde 50 Hafız, aynı tarihlerde de Sultanahmet Camiinde Kur'an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması için 48 kurra, Dünya Birinciliği için ter döktü. 

Suudi Arabistan, Burkina Faso, Suriye, Filistin, Ürdün, Mısır, Bangladeş, Endonezya, Malezya, Irak, İran, Sudan, Kuveyt, Katar, Türkiye ve daha bir çok ülkeden hafızın, Jüriliğini, Türkiye’den Hafız Osman Şahin ve Mustafa Demirkan, Suudi Arabistan’dan Doç. Dr. Eymen Rüşdü Süveyd, Kuveyt’ten Dr. Abdülaziz Anezi ve Sudan’dan Ali Muhammed Ez-Zinu Mübarek’in yaptığı uluslararası jüri heyeti önünde becerilerini sergilediği yarışmada Ülkemizi temsil eden Fakültemiz Arş. Görevlisi Muhammed PİLGİR HAFIZLIK KATEGORİSİNDE DÜNYA BİRİNCİLİĞİNE layık görülmüştür.   

10 Temmuz Cuma günü Sultan Ahmet Camiinde düzenlenen ödül törenine İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Dalkılıç, İstanbul İl Müftüsü Rahmi Yaran ve daha birçok davetli katılmış ve ödül töreninde Fakültemiz Arş. Görevlisi Muhammed PİLGİR'e ve yarışmada dereceye giren diğer hafızlara Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından ödülleri takdim edilmiştir.

Ayrıca gelecek sene Katar'da yapılacak olan son üç yılın dereceye girenlerinin yarışacağı "Birincilerin Birincisi" adlı uluslararası yarışmada da ülkemizi tekrardan temsil edecektir. 

Gururla ve onurla bizleri en güzel şekilde temsil eden, Ülkemizin ve Fakültemizin ismini duyuran ve göğsümüzü kabartan Fakültemiz Arş. Gör. Muhammed PİLGİR'i canı gönülden tebrik eder, bundan sonraki hayatında da başarılarının artarak devam etmesini niyaz ederiz.   

 

tebrik

Facebook Twitter Google Plus
Uluslararası Yarışma(Muhammed Pilgir)
‘Türkiye Uluslararası Hafızlık ve Kuran’ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.