İlim Yolculuğuna Hoş Geldiniz
İlahiyat Fakültesi
19/08/2015 12:36:16 - 25/08/2015 12:36:16 - 28118 Okunma

Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi olarak 5-9 Ağustos 2015 tarihleri arasında Bulgaristan’daki Mestanlı, Şumlu ve Ruscuk İmam Hatip Lisesi öğrencilerini misafir ettik. Kültürel bir gezi kapsamında ilimizi ve fakültemizi ziyaret eden öğrencilere, bir yandan Kırklareli’ni tanıtırken öte yandan onların mesleki ve kültürel gelişimlerine katkı sağlayacak değişik etkinlikler yapmaya çalıştık, aynı zamanda mezuniyet sonrası Türkiye’de yükseköğrenimlerine devam edebilme imkân ve olanakları konusunda da öğrencileri bilgilendirmeye çalıştık.

Programa öğrenci gruplarının başlarında  Taner  Şerif TAHİR ve Zeynep Embiye CELiL hocalarımızla birlikte 21 erkek ve 21 kız katıldı. Misafirlerimiz 5 Ağustos Çarşamba akşamı şehrimize intikal ettiler. Erkek ve kız öğrenciler kalacakları Kırklareli Fen Lisesi’ne yerleştirildiler.  Ardından öğrencilerimize Kavaklı Yerleşkesindeki İlahiyat Fakültemizi ziyaret ettiler. Burada misafirlerimize, Semerkant Vakıf Başkanı Ali TOMAR, Öğretim Üyelerimiz Hasan ÖZKET, Salih İNCİ, Nevzat ERKAN, Ahmet Faruk GÜNEY, Fehim GASHİ ile araştırma görevlilerimiz Fatih MEMİÇ, Kamil YELEK, Sıddık AĞÇOBAN’ın katkıları ile okul bahçesinde akşam yemeği ve çay ikram ettik. Akabinde öğrencilerle tanışıldı. Misafirlerimize Kavaklı yerleşkesindeki fakültemiz tanıtıldı, fakülte camiinde akşam namazı kılındı.

Programın ikinci gününde (6 Ağustos Perşembe) Fen Lisesinde yapılan kahvaltının ardından Okul konferans salonuna geçildi. Burada fakülte hocalarımızdan Bessam ACHMAR'ın Kur’an tilavetiyle başlayan programda Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Salih İNCİ Üniversite ve Fakülte hakkında bilgiler verdi. Akabinde öğretim üyemiz Yrd. Doç. Dr. Nevzat ERKAN “İslam Tarihinde Bir Arada Yaşama Tecrübesi” konulu bir seminer verdi. Daha sonra Kavaklı Belediyesinin tahsis ettiği araçla Üsküp Beldesi ziyaret edildi. Burada Üsküp Belediyesinin ikram ettiği öğle yemeğinin ardından konferans salonuna geçildi ve burada da öğretim üyemiz Yrd. Doç. Dr. Ahmet Faruk GÜNEY “Kur’an’ın Anlaşılmasında Tarihsel Tecrübe” konulu bir seminer verdi. Daha sonra misafirlerimiz Ar. Görevlisi Kamil YELEK eşliğinde bir doğa harikası olan Dupnisa Mağarası gezildi. Akabinde Kırklareli’ndeki Sungur  Bey Özel  Öğrenci Yurdunda verilen akşam yemeği ile ikinci gün tamamlandı.

Üçüncü güne de (7 Ağustos Cuma) Fen Lisesinde yapılan kahvaltıyla başladık. Ardından okul konferans salonundaki program fakülte hocalarımızdan Muhammed Bedevi Hocamızın Kur’an tilavetiyle başladı. Daha sonra fakülte öğretim üyelerimizden Yrd. Doç. Dr. Feim Gashi  “Balkanların İslamlaşması ile ilgili Oryantalist İddiaların Tenkidi” konulu seminer verdi. Akabinde de İl Özel İdaresinden tahsis edilen araçlarla Edirne’ye hareket edildi. Programın Edirne kısmında fakülte hocalarımızdan Salih İNCİ ve Uğur ALKAN hocamızın desteği oldu. Erkek öğrenciler İlim Yayma Yurduna, Kız  öğrenciler Kız Meslek Lisesine  yerleştirildi. Selimiye camiinde kılınan Cuma namazının ardından rehber eşliğinde Selimiye Camii ve civarı ziyaret edildi. Öğle ve akşam yemekleri de Edirne Müftülüğü Merkez Kur’an Kursu tarafından ikram edildi.

         Programımızın dördüncü gününde(8 Ağustos Cumartesi) Edirne Yurtdışı Türkler Birimi’nin tahsisi ettiği araçlarla Darul Hadis Külliyesi ve Camii, Osmanlı Köprüleri, Lozan Anıtı, Yıldırım Beyazıt Şifahanesi, Balkan Şehitliği ve Siperler bölgesi olmak üzere önemli tarihi merkezler gezildi. Bu günkü sabah ve akşam yemeklerimiz Mimar Sinan Vakfı tarafından ikram edildi.

Programın son gününde (9 Ağustos Pazar) Hasan Sezai Vakfı’nda yapılan sabah kahvaltısı ve akabinde yapılan vedalaşma ile sona erdi. Misafirlerimizi öğleyin  Bulgaristan’dan gelen 3 araçla sınıra doğru yolcu ettik.

Böyle bir programın yapılması için fikir öncülüğünde bulunan ve programa ev sahipliği yapan Kırklareli Üniversitesi ilahiyat Fakültesi Dekanı sayın Prof. Dr. Mehmet DALKILIÇ hocamız başta olmak üzere, program süresince maddi manevi her türlü desteği veren değerli hocalarımıza ve araştırma görevlilerimize, yukarıda isimleri zikredilen kişi, kurum, kuruluş ve idarecilerine teşekkür ederiz.

 

Haber Merkezi: Yrd. Doç. Dr. Salih İNCİ
ziyaret

Facebook Twitter Google Plus
Bulgaristan İHL(Ziyaret)
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.