İlim Yolculuğuna Hoş Geldiniz
İlahiyat Fakültesi
14/08/2016 18:20:40 - 14/08/2016 18:20:40 - 12702 Okunma - 0 Yorum

Sevgili Öğrenciler!

Yeni eğitim ve öğretim dönemi hepimiz için hayırlı olsun. Fakültemizi tercih ettiğinizden dolayı büyük bir mutluluk yaşamanızı temenni ediyorum. Bu münasebetle birkaç hususu hatırlatmayı görev addediyorum.

  • Hayatınızın en huzurlu ve en mutlu döneminin öğrencilik yılları olduğunu mezun olup hayata atıldıktan sonra daha iyi anlayacaksınız.
  • Bir Müslüman için hayat, iman ve cihattan ibaret olduğu kadar ilim ve ameldir. Tahsil hayatınızda elde etmeye çalışacağınız bu özelliği ömür boyu sürdürmeye muvaffak olmanızı diliyorum.
  • İnen ilk ayet okumayı emrettiği gibi son ayette takvayı tavsiye etmektedir. Bilgi, sahibine takvayı kazandırmalıdır. Takvasız bilginin sahibine faydası olmaz. İlim ve takva bir kuşun iki kanadı gibidir, ilim ve takvayla kanatlanmış "Zülcenahayn” olabilmenizi niyaz ediyorum
  • Bir Müslüman ilim adamı hayatını tedris, têlif ve tebliğ ile sürdürmelidir. Tahsil hayatınız boyunca elde edeceğiniz malumatları sosyal hayatta insanımızla da paylaşarak daima faydalı bir insan olmalısınız. Hayra motor şerre firen olmalısınız.

Bu özellileri kazanmış olarak fakültemizden mezun olmanızı Allah’tan niyaz ediyorum.

Prof. Dr. Selahattin YILDIRIM

                                                                                                              Dekan V.

Dekanımız Prof. Dr. Selahattin YILDIRIM'ın Mesajı

Facebook Twitter Google Plus

Bu sayfaya henüz yorum yapılmadı.


0
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.