İlim Yolculuğuna Hoş Geldiniz
İlahiyat Fakültesi
14/12/2016 14:32:09 - 15/12/2016 14:18:08 - 12904 Okunma

Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kulübü tarafından Kültür Merkezi’nde düzenlenen “15 Temmuz Şehitleri Anma Programı'nın konukları Gazilerimiz Safiye Bayat, Musa İlhan ve Üzeyir Civan idi. O gece yaşadıklarını bizlerle paylaşan gazilerimiz bizi bir kez daha o geceye götürdüler ve halkımızın şehitlerimizin, gazilerimizin tarih boyu konuşulacak destansı kahramanlığını bir kez daha gözler önüne serdiler.

Fakülte Öğrencimiz Burhan PARLAK'ın  sunumu ve Behlül AYDOS'un Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program  15 Temmuz Gecesi slaytı ile devam etmiş ve  Yavuz Selim YAYLACI'nın 30 Kuş adlı şiiri seslendirmesiyle duygular bir kez daha şahlanmıştır. Kulüp başkanımız Mesut KAPUKAYA'nın 15 Temmuz ve Halep hakkında konuşma yapmasının ardından sunucumuzun 3 değerli gazimizi sahneye davet etmesiyle programa devam edilmiştir. 

15 Temmuz gecesi asker ve komutan kılığına girmiş kişilerle karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Safiye Bayat; “Hainlerin hepsi bir amaç için oradaydı. Acı çekerek ölüm anımıza tanık olmak. Konuştuğumda gözlerindeki kini, nefreti ve katil ruhu görenlerdenim. Onlara yakınlaştım, konuştum, hırpalandım, darbeler aldım, hatta tanklarla taciz ateşleri açıldı. Önümden, arkamdan her yerimden ateşler açıldı. Yaralılara yardım ederken, bu sefer kendim vuruldum. Amaçları bizden bir şeyler almaktı. Amaç can çekiştiğimizi görmekti. Ama bunu başaramadılar. Allah biz inananlara bizim gibi düşünenlere cesaret serpti. Allah o gece biz asra bedel, hainlere ise korku dolu bir gece yaşattı. O gece içimden ‘Allah’ım bunlar ölmeyi bile beceremez’ dedim. Çünkü bunlar acizdi. Aciz olan adam tehdit eder, taciz eder, tahrik eder sonra da öldürür. Bizi resmen taradılar. Yerde kardeşlerimizin kanını gördüm. Hepsine dokundum. Allah’ım o gece beni öyle bir büyüttü ve yetiştirdi" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz Gecesi kolunu kaybeden Üzeyir Civan ise bu vatan için kolunu değil canını vermeye seve seve hazır olduğunu ifade etti. Vatan için kolunu kaybettiği için hiç bir zaman üzülmediğini aktaran Civan; “O gece kolumu tutarken, bana üç Türkmen genç yardım etti. Çok duygulandım. Allah onlardan razı olsun. Ben kolumu kaybettim ama vatanımı elhamdülillah kaybetmedim. Onlar o gece bizden önce sokaklara inmişler. O gece yaşadıklarımı asla unutamam. O gece canlarımızı hiç düşünmeden hainlerin karşısında durduk. Yaşlısı, genci, kadını herkes hainlerin karşısında durdu” diye konuştu.

Musa İlhan ise bu milletin teröristler ile verdiği mücadelenin dünyaya örnek olduğunu ve Türk Milleti’nin bir daha böyle bir durum ile karşı karşıya asla kalmayacağını savundu. Bugün aynı şekilde bir olay yaşansa hiç düşünmeden tankların, topların, tüfeklerin önünde cesurca duracağını anlatan İlhan; Şehit Ömer Halis Demir yerinde olmayı çok istediğini kaydetti.

Konuşmaların ardından 15 Temmuz gecesinde göstermiş oldukları cesaretten dolayı kendilerine plaket takdiminde bulunularak program nihayete erdirildi. 

İlahiyat Fakültesi Kulübü 15 Temmuz

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.