İlim Yolculuğuna Hoş Geldiniz
İlahiyat Fakültesi
24/12/2016 21:07:46 - 24/12/2016 21:07:46 - 13184 Okunma

   Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi katkılarıyla Öğr. Gör. Uğur ALKAN ve  Araş. Gör. Fatih MEMİÇ'in öncülüğünde düzenlenen “Meşkhane’den Sahneye II Şehitlerimize İthafen” adlı tasavvuf musikisi konseri, Rektörlük Kültür Merkezi üst salonunda 22 Aralık gecesi gerçekleştirildi.

   Program, İlahiyat Fakültesi Kur’an-ı Kerim Okuma ve Kıraat İlmi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Muhammed Pilgir’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Ardından İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Salih İnci ve Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç birer açılış konuşması yaptı.

   Açılış konuşmalarından ardından Sanat Yönetmenliği ve Şefliği, Türk Din Musikisi Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Uğur Alkan tarafından yürütülen Musiki Mahfili Korosu (Enes Erdem - Enes Furkan Koç - Fatih Okumuş - Furkan Gülmemiş - Niyazi Baydan - Numan Çilingir - Samet Kablan -Tarık Karademirli) ;Yunus Emre, Niyâzî-i Mısrî, Genç Abdal, Mevlana, Aziz Mahmud Hüdaî, Hüseyin Sebilci, Uğur Alkan gibi üstadların söz ve bestelerinden oluşan dini musikimizden seçme eserleri (cami ve tekke musikisi) seslendirdi.

    Dinleyicilerden büyük beğeni toplayan dinleti sonunda Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ, Türk Din Musikisi Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Uğur Alkan’a plaket ve çiçek takdim etti. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç da hafızlık kategorisinde 2015 yılında dünya birincisi olma başarısı gösteren Araştırma Görevlisi Muhammet Pilgir’e hediye vererek programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.  

Emeği geçen hocamız Öğr. Gör. Uğur Alkan, Araş. Gör. Fatih Memiç ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.  

 

Uğur Alkan Meşkhaneden Sahneye Tasavvuf Musikisi Türk Din Musikisi

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.