Fakültemizi tercih eden siz sevgili öğrenci kardeşlerimiz!

Elde ettiğiniz başarılarınızı bizi tercih etmekten yana kullanmanızdan ötürü sizi yürekten kutluyor, büyük özverilerle sizleri devamlı destekleyen ailenizi tebrik ediyorum. Seçtiğiniz alanda hayallerinizi gerçekleştirecek olduğunuz Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesine hoş geldiniz diyorum.

Siz kendiniz için önemli bir adım atarken sizin için koşmaya hazır olan, alanlarında tecrübeli bir akademik kadro sizleri heyecanla beklemektedir. Zira sizler fakültemizin ilk öğrencileri olma avantajıyla başarılı ve verimli bir İlahiyat Fakültesi eğitimi için disiplinli, programlı bir şekilde çalışarak özgüveni yüksek, analiz gücü gelişmiş, insani değerleri ve erdemleri kuşanmış bir nesil için başarı çıtası yüksek ilk tecrübe oluşturacaksınız. Böylece gelecekte kardeşliğin, hoşgörünün, barışın, adaletin, refahın ve verimliliğin her gerçekleşmesinde sizin de payınız olacaktır. Nitekim Peygamber Efendimiz de "Bir hayra delalet eden onu işlemiş gibi sevap alır." buyurmaktadır.

Sevgili kardeşlerim!

Fakültemiz iki yarıyıl Arapça hazırlık üzerine sekiz yarıyıl lisans eğitimi ile İlahiyat Programı diploması vermektedir. Bu süreçte Tefsir, Hadis, İslam Hukuku, Kelam, Tasavvuf, Arap Dili ve Belagati, İslam Mezhepler Tarihi, Kur'an-ı Kerim'i Okuma ve Kıraat İlmi Ana Bilim Dallarının yer aldığı Temel İslam Bilimleri Bölümü; Din Eğitimi, Din Psikoloisi, Din Sosyolojisi, Dinler Tarihi, Mantık, Din Felsefesi, İslam Felsefesi, Felsefe Tarihi Ana Bilim Dallarının yer aldığı Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü;  İslam Tarihi, Türk İslam Sanatları Tarihi, Türk İslam Edebiyatı, Türk Din Musikisi Ana Bilim Dallarının yer aldığı İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü zorunlu ve seçmeli dersleri alınmaktadır.

Sevgili öğrenci kardeşlerim!

Toplamda beş sene olan fakültemizin eğitim-öğretim süresini kısaltmak sizin elinizdedir. Çünkü Hazırlık Arapça dersi muafiyet sınavında göstereceğiniz performansınıza göre önünüzdeki zaman şekillenecektir. Bu nedenle sitemizde konu ile ilgili yapılan duyuruyu okuyup formu doldurmanızı ve anılan tarihlerde de seminer için misafirimiz olmanızı bekliyoruz.

Ülkemizde ve dünyada dil sorununu çözmüş, özgüveni yerinde, insani değerleri kuşanmış, akademik bakış açısına ve bilgi birikimine sahip kaliteli ilahiyatçılara her geçen gün ihtiyaç artmaktadır. Bu artış mezuniyetten sonra iş bulma endişesini ortadan kaldırmaktadır. Yeter ki siz toplumda başarılı bir şekilde kendinizi ifade ediniz.

Mevcut bilgi birikiminizi kendinizi geliştirmek için yeni keşiflere çıkmanızda, yetenek ve yetkinlikleri kazanmanızda, özgürce düşünüp analiz yapmanızda ve sorun çözme gücünü artırmada engel olarak görmeyiniz, aksine akademik bilgi ve bakış açısı için ilk basamak olarak değerlendiriniz.

Sonuçta Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri olarak sizler ve akademik personel olarak bizler geldiğimiz gibi gitmemeye karar vermişiz. Bu konuda her şeyden önce en büyük yardımcımız gayretli çalışmamızı emreden Yüce Allah'tır.

Sevgili öğrenciler!

Her zaman vurguladığım şu hususu tekrar belirtmek isterim. Fakültemiz entelektüel heyecanın yuvası olma ve bu heyecanı sürekli canlı tutma arzusundadır. Akademisyenlerimiz, memurlarımız, öğrencilerimiz bu dinamik grubun temel yapıtaşları olarak yeni ve yapıcı düşünceleri ile daha mükemmel bir eğitim-öğretim ve mesleki gelişme yolunda üzerlerine düşen görevleri yaparak hem bilimsel değerlere büyük önem verecek, hem de içinde yaşadığımız çağın gereklerine uygun olarak enerjik, girişimci, donanımlı insanlar yetiştirme hedefini gerçekleştirecektir. Bu bizim için olduğu kadar sizler için de büyük bir fırsattır.

Kendi benliğindeki arınmış olmanın verdiği güvenle hakka ve halka saygılı, dünyaya açılan, dünya ile rekabet eden, donanımlı ve üretken nesiller yetiştirme amacını taşımaktayız.

Sizleri bu duygu ve düşüncelerle tekrar selamlıyor, başarılı, huzurlu ve verimli bir eğitim-öğretim yılı geçirmenizi diliyorum.

Prof. Dr. Mehmet DALKILIÇ

DEKAN