01/04/2021 16:07:33 - 01/04/2021 16:07:33 - 816 Okunma

Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen 2021 Bahar dönemi seminerlerinin ilki İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. Bekir Kuzudişli hocamızın katılımlarıyla 30 Mart 2021 Salı 20.00’da youtube hesabımızda canlı yayında gerçekleştirilmiştir. "Erken Dönemde Hadis Rivayeti" başlığı altında icra edilen programın moderatörlüğü Fakültemiz Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halit ÖZKAN tarafından yürütülmüştür. Hocamızla, kendisinin yakın zamanda neşretmiş olduğu Hadis Rivayetinde Bağlam/Şebebü İrâdi'l-hadis (Klasik Yayınları, İstanbul 2020) adlı eseri üzerinden erken dönemde hadis rivayetinin mahiyeti, sahâbe ve hadis rivayeti, sahâbenin hangi şartlar altında ne gibi ortamlarda hadis rivayet ettikleri, sahâbenin hadis bilgisi, İslami ilimler tarihinin erken dönemlerini çalışmanın anlamı, kolaylıkları ve zorlukları gibi konular üzerine konuşulmuştur. Davetimize icabet eden ve bu dönemin ilk seminerinin gerçekleştirilmesine yardımcı olan Prof. Dr. Bekir Kuzudişli’ye ve katkılarından dolayı Prof. Dr. Halit ÖZKAN’a teşekkür ederiz.

Gelecek etkinliklerden haber olabilmek için

Fakültemiz hesaplarına abone olmayı unutmayınız.

halit özkan bekir kuzudişli seminer

Bekir Kuzudişli-