01/07/2021 16:17:57 - 01/07/2021 16:17:57 - 2564 Okunma

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Döneminde diğer yükseköğretim kurumlarından ders almak isteyen öğrencilerimiz, Yaz Okulu Eş Değer Ders Değerlendirme Formunu ve formda istenen (ders içerikleri, transkript belgesi,ÖSYM çıktıları) belgeleri eksiksiz düzenleyerek ilahiyat@klu.edu.tr adresine e-posta ile iletmeliler veya şahsen teslim etmelidirler.

Onay almadan yapılan başvurular geçersiz olup, Dersin öğretim elemanından onay almadan yaz okuluna devam eden öğrencilerimiz dersten başarılı olsalar dahi notları OBS'ye işlenmeyecektir. Öğrencilerimiz, gidecek oldukları kurumun harcını yatırmadan Fakültemizden onay almalıdırlar.

Öğrenci Yaz Okulu’nu bıraktığı takdirde hem yaz okulu aldığı üniversiteye hem de Fakültemize bilgi vermelidir. Aksi takdirde derse devam etmediği için karşı okuldan gelen transkriptte yer alan DZ, FF, FD olarak gelen harf notları ÖBS’ye işlenecektir.

Ders Alma Esasları:

1. En fazla 20 AKTS, mezuniyet durumunda 25 AKTS’lik ders alınabilir. Dersler arasında %100 AKTS uyum şartına bakılır.
  2. Öncelikle alt yarıyıllardan başarısız dersler alınmalıdır.
  3. GANO’su 1.80’nin altında kalan öğrenciler sadece başarısız derslerini alabilir.
  4. Kayıt yenileme yapılmayan döneme ait dersler yaz okulunda alınamaz.
  5. Öğrenci, Üniversitemizde başarısız olduğu, bulunduğu sınıfta hiç almadığı veya alıp da notunu yükseltmek istediği (DD, DC harf notlu) dersleri yaz okulunda alabilir ancak son alınan not geçerlidir.
  6. GANO’su 3.00’ın üstünde olan öğrenci geçmiş dönemlerdeki tüm dersleri almış ve başarmış ise üstten ders alabilir.

Yaz Okulu Eşdeğer Ders Değerlendirme Formu için  tıklayınız.

İş Akış Şeması için tıklayınız.

Yaz Okulu