İlim Yolculuğuna Hoş Geldiniz
İlahiyat Fakültesi
11/09/2021 18:39:46 - 12/09/2021 18:39:46 - 1234 Okunma

Fakültemizi yeni kazanan öğrencilerimiz de dahil olmak üzere 2021 - 2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Ders Kayıt işlemleri 13-17 Eylül 2021 tarihleri arasında öğrenci bilgi sistemi (OBS) üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerimizin okula gelmesine gerek bulunmamaktadır. 

Yeni kayıt yapan öğrencilerimiz hazırlık sınıfında ise ders kayıtları öğrenci işleri birimiz tarafından,  1.2.3 ve 4 sınıftaki öğrencilerimizin ders kayıtları ise kendileri tarafından yapılacaktır.

Yeni kayıt yaptırmış olan öğrencilerimizin http://obs.kirklareli.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx adresi üzerinden Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yaparken "e-devlet şifresi" veya Kullanıcı Adı kısmına öğrenci numaralarını, Şifre kısmına ise T.C. Kimlik Numaralarının ilk 5 hanesini yazmaları gerekmektedir. 

Öğrencilerimizin öncelikle ödemesi gereken katkı payı/öğrenim ücreti tutarını Ziraat Bankası ATM’lerinden ödemeleri gerekmektedir. (Normal öğretim öğrencisi olup, okulunu uzatmayanlar katkı payı ödemeyeceklerdir.) 01.07.2021 tarihli ve 31528 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Cumhurbaşkanı Kararı”nın 6 ncı maddesi: “Bir yükseköğretim programına kayıtlı iken tekrar girdiği sınav sonucuna göre başka bir yükseköğretim kurumuna yerleşen öğrenciler, kayıt yaptıracakları yükseköğretim kurumuna ait katkı payı / öğrenim ücretine tabi olur.” hükmü gereği başka bir üniversiteye kayıtlı iken tekrar girdiği sınav sonucuna göre Üniversitemize kayıt yaptıran ve halen okumakta olan öğrenciler ilgili katkı payı / öğrenim ücretini ödemek zorundadır. 

*Not: B1, B2, C1, C2 düzeylerindeki Yabancı Uyruklu Öğrencilerimizin Ders Kayıtlarını Yaparken "AKADEMİK TÜRKÇE" dersini de havuzlarına eklemeleri gerekmektedir. T.C. uyruklu öğrencilerimiz bu dersi seçmeyeceklerdir.

Akademik Takvimde belirtildiği üzere  Ders Ekleme ve Çıkarma tarihleri 20-22 Eylül  2021 tarihleri arasında olup, değişiklik yapılacak zorunlu ve seçmeli dersler için bu tarihler arasında öğrenci danışmanıyla iletişime geçmelidir.

Öğrencilerimizin danışmanlarına herhangi bir ders kayıt formu çıktısı ve harç dekontu çıktısı teslim etmeleri gerekmemektedir.

Hazırlık Sınıfından başarısız olan tüm öğrencilerimizin ders kayıtlarının yapılabilmesi için (I. Öğretim dahil) öğrenim ücreti yatırması gerekmektedir.

Kur’an Okuma ve Tecvid derslerinin şubelendirme işlemleri ders kayıt tarihi bitiminden itibaren birimimizin öğrenci işleri tarafından yapılacaktır.

 

Katkı Payları ve Öğrenim Ücretleri İçin Tıklayınız 

 Öğrenci Bilgi Sistemi Ders Kayıt Yenileme Kavuzu için tıklayınız. 

21-22 Güz Yarıyılı Ders Kayıt Duyurusu (İlahiyat)

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.