İlim Yolculuğuna Hoş Geldiniz
İlahiyat Fakültesi
20/09/2021 09:22:49 - 21/09/2021 09:22:49 - 2422 Okunma

            Sevgili Öğrencilerimiz!

Uzun bir aradan sonra hep birlikte yeniden yüz yüze eğitime başlamanın mutluluk ve heyecanını yaşamaktayız.

Öncelikle İlahiyat öğrenimini Kırklareli Üniversitesi’nde almayı tercih ederek aramıza katılan öğrencilerimizi ve değerli ailelerini tebrik ederim. Dinamik ve uzman kadromuzla sizlere iyi bir eğitim vermek için her türlü özveride bulunacağımızdan emin olabilirsiniz.

Kıymetli Öğrencilerimiz!

İlahiyatın günümüz Türkiye’sinde ifrat-tefrit arasında savrulmaya müsait ve son derece hassas bir alan olduğunu hatırınızdan çıkarmayınız. Her şeyden önce bir üniversite öğrencisi olarak buradasınız. Yani her türlü bilgi ve bakış açısını öğrenip bunları sorgu süzgecinden geçirerek değerlendirmeye namzetsiniz. Bilmelisiniz ki din bilgisi fevkalade ciddi bir sorumluluk alanıdır. Yaşadığınız dünya ile bu bilginin bağını düzgün bir biçimde kurabildiğiniz takdirde sorumluluklarınızı hakkıyla yerine getirmiş sayılacaksınız. Doğru olduğunu düşündüğünüz bilginin tek başına yeterli olmayacağını unutmayınız. Entelektüel ve aydın bireyler olarak sizlerden beklenen; sadece ilahiyat alanıyla sınırlı kalmadan tarih, sosyoloji, edebiyat, hukuk, felsefe vb. disiplinlerde okumalar yaparak bilgi dağarcığınızı zenginleştirip bakış açınızı genişletmenizdir. Unutmayın ki bu alanlar, iyi bir yaşamın ve kaliteli bir ilahiyat eğitiminin olmazsa olmazlarıdır.

Hayatınızın seyrini değiştirecek ve toplum içerisindeki konumunuzu belirleyecek olan üniversite yıllarını iyi değerlendirerek akademik faaliyetlerinizi; üniversitemizde ve fakültemizde düzenlenecek söyleşi, panel, konferans, sempozyum gibi etkinliklerle zenginleştireceğinize inanıyoruz. Bu konuda hocalarımızın size iyi birer yol gösterici olduğunu unutmayınız.

Son olarak şunu hatırlatmak isterim: Yüz yüze eğitime başlamış olsak da salgının halen devam ettiğini ve ciddiyetini koruduğunu lütfen unutmayınız. Temizlik, hijyen ve mesafe kurallarına olabildiğince dikkat ediniz. Temel haklar arasında bulunan eğitim ve öğrenim alma hakkınızı sağlıklı bir ortamda hayata geçirmek hepimizin ortak hedefidir.

Hepinize hoş geldiniz diyerek yaşamınızın her anında ve alanında başarı, sağlık ve mutluluk diliyorum.

 

                                                                                                                                                                                        Prof. Dr. Halit ÖZKAN 

                                                                                                                                                                                  KLU İlahiyat Fakültesi Dekanı 

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Mesajı

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.