İlim Yolculuğuna Hoş Geldiniz
İlahiyat Fakültesi
15/11/2021 15:52:50 - 15/11/2021 15:52:50 - 511 Okunma

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Güz Döneminde haklı ve geçerli mazeretleri sebebiyle ara sınavlara (vize) girmeyen öğrencilerimizin 19.11.2021 Cuma günü saat 14:00'e kadar başvuru yapmaları gerekmektedir. 

Başvurusu bulunmayan öğrencilerimiz ara sınav mazeret hakkından yararlanamaz.

Vize mazeret sınav takvimi Fakültemiz web sayfasında yayınlacak olup, ara sınavlar hariç, her ne sebep ve mazeretle olursa olsun, sınavlara katılamayan öğrencilerimiz için başka sınav açılmayacaktır.

Yıl içi sınavlarında geçerli mazeretler; tabii afet, birinci veya ikinci derece akrabanın vefatı, sağlık ve trafik kazası ile ilgili yönetim kurulunca kabul edilen diğer mazeretlerdir. Sağlık mazeretinin kabulü için bu durumun, sağlık kuruluşlarından alınacak sağlık raporu ile belgelendirilmesi gerekir.

***Sınava girecek öğrencilerimize başarılar dileriz.

Sınav mazeret dilekçesi için tıklayınız.

Sınavlarda mazeret hali

MADDE 24 – Haklı ve geçerli nedenlerle sınavlara giremeyen öğrenciler, mazeretlerini sınav tarihini takip eden bir hafta içerisinde ilgili birime yazılı olarak bildirir. Mazeretleri ilgili yönetim kurulunca kabul edilenler, ara sınav hakkını idarece akademik takvime uygun olarak belirlenmiş olan mazeret sınav döneminde kullanırlar. Yıl esasına göre eğitim yapan birimlerde; ara sınavların mazereti yapılır.

(2) Aynı gün ve saatte sınavları çakışan öğrencilere, giremedikleri sınavlar için mazeret sınavı hakkı tanınır. Bu durumdaki öğrencilerin de ilgili birime bir dilekçeyle başvurmaları zorunludur.

(3) Rektörün onayı ile Türkiye’yi veya Üniversiteyi ulusal ve/veya uluslar arası folklorik, sportif, kültürel, sanatsal ve bilimsel alanlarda temsil eden etkinliklere katılan öğrenciler mazeret sınavlarına ilgili yönetim kurulu tarafından belirlenen tarihlerde girer. Mazeret sınavları için ikinci bir mazeret sınav hakkı verilmez.

 

Vize Mazeret Sınavı

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.