09/12/2021 17:07:32 - 09/12/2021 17:07:32 - 519 Okunma

Fakültemiz Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Din Bilimleri ABD Öğretim Üyesi Süleyman GÜMÜŞ tarafından KPSS bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

08.12.2021 Çarşamba günü saat:16:30’da 3 no’lu Amfi’de gerçekleştirilen toplantıda, ilahiyat lisans eğitimine uygun meslekler, KPSS puan türleri, her bir puan türünün kapsamındaki dersler ve derslerin ağırlıklı ortalamaları hakkında öğrencileirmize bilgi verildi. Ayrıca, yıllara göre öğretmenlik alımları ile ilgili istatistiki verilere yer verildi.

Programda, her geçen yıl artan mezun sayısı ve sınav sisteminin yapısına bağlı olarak özellikle öğretmenlik mesleğine ulaşmanın zorlaştığı vurgulandı. İlahiyat öğrencilerinin bu zorluklarla baş edebilmesi için KPSS çalışma planını ikinci sınıftan itibaren hazırlamalarının önemi üzerinde duruldu.

KPSS Bilgilendirme Eğitimi

KPSS BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ