İlim Yolculuğuna Hoş Geldiniz
İlahiyat Fakültesi
17/06/2022 16:53:36 - 17/06/2022 16:53:36 - 1117 Okunma

 Sevgili Öğrencilerimiz;

2021-2022 eğitim-öğretim yılında başka bir üniversitenin yaz okulundan ders almak için yapılması gereken işlemler altta sunulmuştur.

1-“Yaz Okulu Eşdeğer Ders Değerlendirme Formu” ve "Yaz Okulu Başvuru Dilekçesi"nin  doldurulması gerekmektedir. Bu form doldurulurken aşağıda linki verilen “Yaz Öğretimi Uygulama İlkeleri” ‘ne göre hazırlanması önemlidir.

2-“Yaz Okulu Eşdeğer Ders Değerlendirme Formu” doldurulduktan sonra bu formla birlikte, formun ekinde verilmek üzere,

  • Yaz okulunda almak istediğiniz derslerin ders içeriklerini (gidilecek okulun ders içerikleri),  
  • Transkript,
  • Gitmek istenilen kurumun öğrencinin üniversiteye giriş yılındaki ilgili programın taban puanı(ÖSYM çıktısı),
  • Öğrencinin üniversiteye giriş yılındaki Kırklareli Üniversitesi ilgili programı taban puanı(ÖSYM çıktısı) hazırlanması gerekmektedir.

3- Hazırlanan bu evrakların, öğrencinin bizzat kendisi tarafından veya kargo yoluyla ilgili bölüm başkanlıklarına/görevlendirilen öğretim elemanına istenilen diğer belgelerle birlikte (Yaz Okulu Komisyonuna iletilmek üzere)  teslim edilerek  onaylatılması  gerekmektedir. 

4-Gönderilen belgeler yaz okulu komisyonu tarafından Ders içeriklerinin uygunluğu ve 28.08.2014 tarih, 59 sayılı Senato toplantısının 6 no’lu kararı ile kabul edilen Yaz Öğretimi Uygulama İlkeleri ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının 19.06.2017 tarih, 52576960-104.01.99-E.11416 sayılı yazısı gereği kontrol edilecektir.

5-Uygun görülen başvurular öğrencinin bizzat kendisi tarafından yapılan başvurularda öğrenciye teslim edilecek, kargo ile yapılan başvurularda ise öğrenciye ücreti öğrenci tarafından karşılanmak üzere  kargo yoluyla gönderilecektir.

6-En geç başvuru tarihi, (06 Temmuz 2022 Çarşamba) gidilecek yaz okulu  programında, dersler başlamadan bir hafta öncesine kadardır.Ayrıca iki üniversitenin akademik takvimlerinin uyarlılığınada dikkat edilecektir.

Dilekçe ONAY/RED işlemi, inceleme sonrası 1-5 gün içinde yapılmaktadır.

Yaz okuluna onay almadan  devam eden öğrencilerin, eğitim sonrası gelen transkriptleri (geçer not alınmış olsa  bile) OBS' ye işlenmeyecektir. 

Öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için sürecin gereklerini yerine getirmeleri önemle duyurulur derslerinizde başarılar dileriz.

YAZ OKULU ÖZET BİLGİLER

 

Yaz Okulu Eşdeğer Ders Değerlendirme İlkeleri

 

Gidilecek Üniversitenin Yerleştiği Yıla ait Bölüm Taban Puanı

Alınacak Dersin AKTS'i

Alınacak Dersin Ders Saati

Alınacak Dersin Yerel Kredisi

Alınacak Dersin İçeriği

Eşit/Yüksek

+

+

+

+

 

Düşük

         

Ders İçeriği Uyumu

       

+

Bölüm Başkanlığı Görüşü

 

+

+

+

 

 

YAZ OKULU

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.