24/05/2022 13:27:52 - 24/05/2022 13:27:52 - 867 Okunma

Fakültemiz "İslam Medeniyet Tarihi” ve “Türk İslam Sanatları Tarihi” derslerinin bir uygulaması olarak Edirne'de bulunan tarihi eserlerin yerinde görülmesi ve incelenmesi amacıyla 21.05.2022 tarihinde Edirne'ye günübirlik kültürel bir gezi düzenlenmiştir. Doç. Dr. Nevzat Erkan ve Öğr. Gör. Uğur Alkan'ın rehberlik ettiği gezi 100 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Rektörlük tarafından tahsis edilen 3 araç vasıtasıyla gerçekleşen gezide sırasıyla Bayezid Külliyesi, Hıdırlık Tabya Balkan Tarihi Müzesi, Daru’l-hadis Külliyesi, Hasan Sezâî-yi Gülşenî Dergâhı ve Türbesi, Mevlevihane olarak da bilinen Muradiye Camii, Halk arasında Ulu Cami olarak da bilinen Eski Cami, Üç Şerefeli Cami ve Külliyesi ile Mimar Sinan'ın güzide eserlerinden biri olarak karşımıza çıkan Selimiye Camii ziyaret edilmiştir. Mimar Sinan Vakfı’nın ev sahipliğinde ise öğrencilerimize öğle yemeği ikram edilmiştir.

Bu gezinin gerçekleşmesinde maddi ve manevi desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR'e Üniversite Genel Sekreteri Ahmet ŞİMŞEK, Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Halit Özkan’a ve Mimar Sinan Vakfı'na çok teşekkür ederiz. Ayrıca gezi boyunca öğrencilere yaptıkları rehberlik ve katkılardan dolayı Doç. Dr. Nevzat ERKAN, Öğr. Gör. Uğur ALKAN, Dr. Öğr. Üyesi Üyesi Mikail İPEK, Arş. Gör. Yunus BALLI ve Arş. Gör. Gülten ÇAM'a da çok teşekkür ederiz.

Edirne Gezisi

edirne gezisi