İlim Yolculuğuna Hoş Geldiniz
İlahiyat Fakültesi
19/07/2022 13:23:12 - 25/07/2022 13:23:12 - 859 Okunma

Dekan’ın Mesajı

İlim yolculuğunda üniversiteye adım atan değerli öğrencilerimiz,

  Öncelikle YKS sınavındaki başarınızdan dolayı sizleri kutluyor, üniversite eğitiminizin hayırlı ve faydalı olmasını temenni ediyorum. Üniversite tercihinde sizlere yardımcı olması amacıyla Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum.

     Kırklareli, İstanbul-Balkanlar arasında konumlanmış, Edirne’ye komşu, longoz ormanlarının tabii güzellikleri arasında yer alan, sakin ve nezih bir şehirdir. Halen Kırklareli’nin Kofçaz yolu üzerinde Kayalı Kampüsü’nde yer alan Fakültemiz 2014-2015 yılında Kavaklı Yerleşkesi’nde eğitim öğretime başlamış, 2017-2018 yılında ilk mezunlarını vermiştir. 2020-2021 yılından itibaren Kayalı Yerleşkesi’ndeki III. Merkezi Dersliklerinde eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

   Fakültemizde Arapça hazırlık sınıfı öğrenimi ile klasik metinleri okuma ve anlama becerisi kazanmak yanında dil pratiğinizi de geliştirebilirsiniz. Lisans eğitimi hazırlık Arapça ile toplam beş yıl olmakla birlikte muafiyet sınavında göstereceğiniz başarı ile bu süreyi kısaltabilirsiniz. İlahiyat Fakültesi eğitim öğretim sürecinde Tefsir, Hadis, İslam Hukuku, Kelam, Tasavvuf, Arap Dili ve Belâgatı, Kelam ve Mezhepler Tarihi, Kur'an-ı Kerim'i Okuma ve Kıraat İlmi Ana Bilim Dallarının yer aldığı Temel İslam Bilimleri Bölümü; İslam Felsefesi, Din Bilimleri Ana Bilim Dallarının yer aldığı Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü;  İslam Tarihi, Türk İslam Edebiyatı ve İslam Sanatları Ana Bilim Dallarının yer aldığı İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü’nde zorunlu ve seçmeli dersler okutulmaktadır. Bunun yanında ders müfredatı içinde pedagojik formasyon dersleri de verildiği için mezun olduğunuzda öğretmen olmak için fazladan  bir kurs görmeden KPSS sınavına girebilmeniz sizler için göz ardı edilmemesi gereken bir imkândır.  

    Fakültede alacağınız eğitim öğretim yanında hocalarımızın danışmanlığında yürütülecek kulüp faaliyetleriyle kendinizi daha da geliştirme imkânına kavuşabilirsiniz. Ayrıca Üniversitemizde ve Fakültemizde düzenlenen söyleşi, panel, konferans, sempozyum gibi etkinliklerle bilgi ve kültür dağarcığınızı zenginleştirebilirsiniz. Bütün bu etkinliklerde tarih, sosyoloji, edebiyat, hukuk, felsefe, sanat gibi muhtelif alanlarda okumalar yaparak meselelere daha geniş bakış açısı kazanmanızı gönlümüz arzu eder. Böylece geçmişinden haberdar ve geleceğe umutla bakan, meselelere farklı bakış açıları ve çözümleri getirebilen bir ilahiyatçı olmanız sizler için önemli bir kazançtır.

     Fakültemiz, alanında yetkin 43 akademik ve 10 idari personeliyle, nice güzel etkinlikleri siz değerli öğrencilerimizle birlikte gerçekleştirecektir. Amacımız; dil sorununu çözmüş, özgüveni yerinde, insanî değerleri kuşanmış, akademik bilgi birikimine ve bakış açısına sahip, alanında yetkin ilahiyatçılar olmanızdır.

     Fakültemizi tercih eden sevgili öğrencilerimiz,Bu vesile ile başarılarınızı tekrar kutluyor, Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne hoş geldiniz diyorum.

            Prof. Dr. Ahmet ÇAPKU

       Dekan

 

Üniversite Aday Öğrenci Modülü

İlahiyat Fakültesi Aday Öğrenci Sayfası

Fakültemize ait İstatistik Bilgileri

ÖSYM Tercih Klavuzu

TERCİH

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.