12/09/2022 09:33:20 - 12/09/2022 09:33:20 - 936 Okunma

DEĞERLİ ÖĞRENCİLERİMİZ 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ DERS KAYIT YAPARKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR;

2022-2023 Akademik yılı güz yarıyılı katkı payı/öğrenim ücreti yatırma, kayıt yenileme ve danışman onayı işlemleri 12-16 Eylül 2022 tarihleri arasında Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden yapılacaktır.

Ders ekleme ve çıkarma (Çakışan dersler için) işlemleri 19-21 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

1). 2020 müfredatına tabi 3. Sınıf öğrencilerimiz OSD grubundan yanlız bir ders seçmelidir. Üniversitemiz Ortak Seçmeli Dersler Yönergesi 8. Maddesinin 8. fıkrası “Ortak seçmeli ders havuzundan kendi bölüm/programlarının zorunlu/seçmeli dersini seçemez ve kendi bölüm/programında açılan OSD derslerini seçemez.” hükmü doğrultusunda Fakültemiz programlarında kayıtlı öğrencilerin kendi programlarında açılan Ortak Seçmeli Derslerin dışında bulunan dersleri seçmesi gerekmektedir. Seçtiğiniz ders hangi birime ait ise o birimde derse girilecektir.

2). ILH15421 kodlu Günümüz Tasavvuf hareketleri dersi yanlız 2015 ve 2017 müfredatına tabii öğrenciler alabilir 2018,2020 müfredatına tabii olan öğrenciler bu dersi seçmesi durumunda ders kaydından çıkarılacaktır.

3)İlk defa OBS’ye giriş yapacak öğrencilerimiz arama motorlarına KLU POSTA yazıp (https://bidb.klu.edu.tr/Sayfalar/755-e-posta-sistemleri.klu) ya da linkteki bağlantıya tıklayıp kendilerine klu uzantılı e-posta oluşturup sisteme giriş yapabilirler. Bu şifreyle aynı zamanda wifi’de bağlanabilirler.

Ders kayıtlarında bölümünüz tarafından tanımlanan ders kayıt kuralları uygulanmaktadır. Kurallar ile ilgili yaşadığınız problemleri lütfen danışmanınıza bildiriniz.

Ders kayıtlarında bölümünüz tarafından aktif dönemde açılan dersler listelenmektedir. Seçmek istediğiniz ders listede görünmüyorsa, Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden mesaj yoluyla danışmanınızla iletişime geçiniz.

*1. sınıf  ''Akademik Türkçe'' seçmeli dersini sadece uluslararası öğrenciler (yabancı uyruklu) seçecektir.

*Dönemlik alınması gereken zorunlu ve seçmeli ders sayısına dikkat ediniz.

Öğrenci numaranızı,harç ücretlerini, Ortak Seçmeli Ders (OSD) Kılavuzu ve Ders Kayıt videosu  için tıklayınız.

güz kayıt yenileme