İlim Yolculuğuna Hoş Geldiniz
İlahiyat Fakültesi
14/11/2022 09:22:34 - 14/11/2022 09:22:34 - 310 Okunma

Sevgili Öğrencilerimiz;

“Dergi, hür tefekkürün kalesidir” der Cemil Meriç. Yazı işçiliğine ilgi duyanlar hep dergilerle yola çıktılar. Mürekkebin aktığı yerde ilim, sanat, insanlık kendini gösterdi. Özellikle genç yaşlarda olanlar, ilim, fikir hayatında bir ürün vermenin kıvancını dergiler vasıtasıyla tattılar. Dergiler, nice kişiyi tefekkür yolculuğunda bir araya getirdi ve onları hemhal eyledi. Yeri geldi dergiler bir düşünce akımına isim, yeri geldi toplumun umut ve beklentilerine tercüman oldu.

Söz uçar, yazı kalır. Bu açıdan en değerli sadaka/(iyilik), kalem ile insanlara armağan edilmiş olan eserlerdir. Bu düşünceden hareketle Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bünyesinde ilim tahsil etmiş ve etmekte olan talebelerimizle Kırk Kalem adını verdiğimiz dergi ile birlikte yol yürümek istiyoruz. Misafir Kalem sütunu altında Üniversitemizin diğer Fakültelerinden yazı göndermek isteyen talebelerimizi de aramızda görmeyi arzu ederiz. Özellikle sosyal ve beşeri bilimler alanındaki konuları kaleme almayı hedefliyoruz.

Amacımız teorik bilgiyi düşünce planında kaleme alabilmeyi öğrencilerimize uygulamalı olarak öğretmektir. Bu durumun özellikle bitirme tezleri ve lisans üstü tez yazımında ne kadar önemli olduğu işin ehli tarafından bilinmektedir. Kırk Kalem vesilesiyle öğrencilerimizin Üniversitemiz ve Fakültemize aidiyet bilincinin daha da artacağını umuyoruz. Gelen yazılar, dergi komisyonu tarafından incelenecek, uygun görülenler yayınlanacaktır. Dergimiz https://kirkkalem.klu.edu.tr linki ile pdf olarak yılda iki sayı (Ocak-Haziran) çıkacaktır. Mail adresimiz kirkkalem@klu.edu.tr şeklindedir. Kalem işçiliğine ilgi duyan kıymetli talebelerimize ve onlara rehberlik edecek değerli hocalarımıza şimdiden muvaffakiyetler diliyoruz.    

kırkkalem

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.