30/11/2022 16:50:57 - 30/11/2022 16:50:57 - 389 Okunma

Fakülte öğrencilerimizin yaşadığı şehri keşfetme taleplerini dikkate alarak hazırladığımız bu tarihi ve kültürel tur 04.12.2022 Pazar günü saat: 11.00 da Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi önünden başlayacaktır.Sanata, kültüre, tarihe geziye ve  fotoğrafa meraklı tüm öğrencilerimizi üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Arş.Görevlisi Dr. Yunus ÇOLAK' ın bizlere profesyonel rehberlik yapacağı şehri anlama ve keşif turuna davet ediyoruz.

Haydi başlayalım…

Kırklareli adı, Kırk Şehit’ten mi, Kırk Kilise’den ya da Kırk Kimesne’den mi gelir, bunu ispatlayamıyoruz. Ancak tüm bu yakıştırmalar, Istırancalar’ın güney yamacındaki bu şehre, medeniyetlerin atfettiği müstakil kutsiyeti açığa çıkartır nitelikte. Elinizdeki rota, yürüme mesafesinde şehrin ruhunu kavramak adına bir gezinti davetidir. Organik dokusunu muhafaza eden zengin sokaklarda duyacağınız sesler; ışığın ve gölgenin renk verdiği cepheler; ıstıraplar ile umutların ruh kattığı mütevekkil yüzler bu broşüre sığmadı elbette. 14. yüzyılda başlayan bir Rumeli hikayesi, tüm izleri ile bu Kırklar şehrine derinlik katıyor. Bu rota da, kente gelenlerin ilk durağı kadim kabristan’dan başlayıp, Şehitlik’e Rumeli’nin en eski imareti Hızır Bey’den geçen, Yayla’ya, Kara Umur’a selam vererek devam eden bir yürüyüşü işaretleyerek, Kırklar’ı arıyor. Gençler için kökleştiren, ömrün çilesini görmüşler için gençleştiren bir hafızaya şahitliğe çağırıyor.Harita yorumu, rota, görseller yoğun bir emek ve araştırmaya dayansa da, öznelliği nedeni ile çalışma her türlü yoruma açık bir tekamül sürecindedir.

Yürüyerek Rotamız Kırklareli

KIRKLARELİ