İlim Yolculuğuna Hoş Geldiniz
İlahiyat Fakültesi
27/09/2023 12:20:34 - 27/09/2023 12:20:34 - 2144 Okunma

Üniversitemiz Ön Lisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ‘’Kayıt dondurma MADDE 34- (1) Öğrencilerin, haklı ve geçerli mazeretlerinin bulunması halinde, kayıt dondurma talepleri ilgili yönetim kurullarınca karara bağlanır.

(2) Kayıt dondurmak için başvurular, en geç ilgili yarıyılın akademik takvimde belirtilen ders kayıtları süresi bitimine kadar yapılır ve öğrenim süresi boyunca en çok iki yarıyıl kayıt dondurulabilir. İki yarıyıl sınırının uygulanmayacağı hallere ilgili yönetim kurulu karar verir.

(3) Kayıt dondurulan süre, azami öğrenim süresine dâhil değildir.

 

(4) Salgın, doğal afet ve benzeri olağanüstü durumlarda kayıt dondurma işlemleri ile ilgili esaslar Senato tarafından belirlenir.’’

 

Hükmü gereği kayıt dondurma talepleri 02-06 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt dondurmak isteyen öğrenciler dilekçe + mazeret belgeleri ile başvuru yapacaklardır. Kayıt dondurmak için sadece dilekçe yeterli değildir. Her ne sebeple dondurulmak isteniyorsa bu durum belgelendirilmelidir. Örneğin dondurma nedeni maddi yetersizlik  ise Fakirlik Belgesi, bakmakla yükümlü olduğu bir yakını varsa sağlık kurulu raporu olmalıdır.

Dilekçe ve eklerini imzalı olmak şartıyla mail (ilahiyat@klu.edu.tr) atabilirsiniz. Ancak evrakların asıllarının da teslim edilmesi gerekmektedir. Kendisi teslim edemeyen öğrenciler kargoyla yollayabilirler. Evrakların asıllaen geç 06 Ekim 2023 mesai bitimine kadar Fakültemize ulaşması gerekmektedir.

 

Başvuruları Yönetim Kurulu değerlendirecek olup; başvurular bittikten sonra, iki hafta içerisinde belli olacaktır. Kayıt dondurmak isteyen öğrencilere duyurulur.

 

Kayıt Dondurma Dilekçesi için tıklayınız.

 

Not: Hazırlık 1 yıl (Güz+Bahar) olduğu için hazırlık sınıfı öğrencileri 1 yıl-2 dönem  (Güz+Bahar) olarak kayıt dondurabilirler yarım (1) dönem kayıt donduramazlar.

KAYIT DONDURMA TALEPLERİ 22-23 GÜZ

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.