14/01/2024 12:41:24 - 11/01/2024 16:22:14 - 355 Okunma

Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kırk Kalem Öğrenci Dergisi'nin Üçüncü Sayısı Yayımlandı.

Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bünyesinde çıkarılan, ağırlıklı olarak Fakültemiz öğrencilerinin çalışmalarını kapsayan ilim, düşünce, kültür, sanat alanlarında yayın yapan Kırk Kalem Öğrenci Dergisi'nin üçüncü sayısı okuyucularla buluştu.

Derginin bu sayısında Din ve Eğitim konusu işleniyor. Eğitim kurumu olarak İlahiyat Fakültesi'nin kişiye kazandırdıkları, yaz Kur'an kurslarında verilen din eğitimi, İbn Haldun düşüncesinde eğitim ve çocuk hikayelerinin din eğitimindeki yeri gibi makaleler yer alıyor.

Söyleşi sütununda, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ ile din eğitiminde bir kurum olarak Diyanet İşleri Başkanlığı'nın konumu ele alınıyor.

Derginin yayın kurulu başkanı Prof. Dr. Ahmet ÇAPKU ise derginin öğrencilerin ilmi ve kültürel birikimlerini artırmak, onları bilimsel yayın yapmaya teşvik etmek, onlara akademik bir platform sunmak gibi önemli işlevler üstlendiğini vurguluyor.

Dergimizin okuyucularımıza faydalı olması temennisiyle...

Derginin üçüncü sayısına [KLU - Kırk Kalem Öğrenci Dergisi](https://kirkkalem.klu.edu.tr/) linkinden ulaşabilirsiniz.

İlahiyat yayınlar

Kırk Kalem