08/04/2021 22:41:56 - 08/04/2021 22:41:56 - 794 Okunma

Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen 2021 Bahar dönemi seminerlerinin ikincisi Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Prof. Dr.  Mehmet Özdemir hocamızın katılımlarıyla 7 Nisan  2021 Çarşamba 20.30’da youtube hesabımızda canlı yayında gerçekleştirilmiştir. "Endülüs ve Etkileri" başlığı altında icra edilen programın moderatörlüğü Fakültemiz İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nevzat ERKAN tarafından yürütülmüştür.

Prof. Özdemir, konferansında öncelikle ana hatlarıyla fetihten yıkılışına kadar olan siyasi süreci haritalar üzerinde ele aldı. Müslümanların, İslam medeniyetinin yaşadığı tecrübeyi bir müktesebat olarak Endülüs’e taşımayı burayı imar ve ıslah ederek diğer medeniyet havzalarıyla rekabet edebilecek duruma nasıl getirdiğini değerlendirdi. Endülüs’ün etkileri bağlamında özgün bir medeniyet haline gelen Endülüs Medeniyetinin bulunduğu coğrafya dâhil olmak üzere gerek İslam dünyası ve gerekse o dönemin Batı medeniyetine bilim tarihi, sanat, edebiyat, mimari ve diğer alanlarda etkilerinden örnekler sunmuştur.

Davetimize icabet eden Prof. Dr. Mehmet Özdemir’e ve katkılarından dolayı Doç. Dr. Nevzat ERKAN ‘a teşekkür ederiz.

Gelecek etkinliklerden haber olabilmek için

Fakültemiz hesaplarına abone olmayı unutmayınız.

seminer nevzat erkan mehmet özdemir

"Endülüs ve Tesirleri" Prof. Dr. Mehmet Özdemir