09/02/2022 14:15:39 - 09/02/2022 14:15:39 - 519 Okunma

2022-2023

Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuruları

Sözleşme Dönemi: 2021-1-TR01-KA131-HED-000004696

Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği (KA131) ve Staj Hareketliliği (KA131 ve KA108) başvuruları 14 Şubat – 28 Şubat 2022 tarihleri arasında online olarak alınacaktır.

Nasıl başvuru yapılır?

1) Başvuru, online başvuru” bağlantısından yapılacaktır. Öğrencilerimiz, Erasmus+ yabancı dil yazılı sınavına başvuru yaparken kullandıkları “@ogr.klu.edu.tr” uzantılı e-postaları ile başvuruda bulunabilecektir.

2) Başvuru sayfasına giriş yapıldığında "Kullanıcı Girişi" butonuna tıklayarak, "@ogr.klu.edu.tr” uzantısı yazılmadan sadece öğrenci numarası yazılması gerekmektedir, e-posta şifresi de ilgili kısma yazıldıktan sonra “Giriş Yap” butonuna tıklanmalıdır.

3) Öğrenci, karşısına çıkan ekrandan şahsi bilgilerini tamamladıktan sonra, hareketlilik türünü (öğrenim / staj) seçip ilgili adımları tamamlayarak başvurusunu kaydetmelidir.

4) Öğrenim hareketliliği başvurusunda bölümünüzün anlaşması olan maksimum 5 üniversite tercih edilebilmektedir (her bölümün anlaşmalı olduğu ülke/üniversite sayısı farklıdır). Üniversite tercihi yaparken üniversitelerin talep ettikleri yabancı dil seviyesine dikkat edilmelidir. Talep edilen dil seviyesi “KA131 - Kurumlararası Anlaşmalar” bağlantısında yer almaktadır.

5) Staj hareketliliği başvurusunda maksimum 5 kurum yazılabilmektedir. Staj yapılması planlanan kurumların ülke, kurum adı ve tarih aralığı tahmini olarak yazılabilir. Nihai olarak geçerli olan ve baz alınan ise “davet mektubu”nda yer alan ülke, kurum ismi ve tarih aralığı olacaktır, davet mektubu daha sonradan değiştirilemeyecektir.

Davet mektubunun gönderilmesi için son tarih 11 Mart 2022’dir.

Başvurular 14 Şubat 2022 tarihinde 09:00’da başlayacak olup, 28 Şubat 2022 Pazartesi günü 17:00’da sona erecektir. Bu saatten sonra sistem otomatik olarak kapanacağından dolayı başvuru yapmak mümkün olmayacaktır.

Başvuru Şartları:

Faaliyete katılabilmek için öğrencilerin öncelikle aşağıdaki asgari şartları sağlamaları gerekmektedir:

1. Belirlenen yabancı dil kriterini sağlamak.

Listelerde yer aldığı üzere, yabancı dil notu ortalaması kriterini sağlayan (listelerde yeşil renk ile belirtilen) öğrencilerimiz staj ve/veya öğrenim hareketliliğinde bulunabileceklerdir.

GRUP 1   GRUP 2   GRUP 3   GRUP 4   GRUP 5   GRUP 6   GRUP 7   GRUP 8

2. Öğrencinin yükseköğretim kurumu bünyesinde örgün eğitim kademelerinin herhangi birinde (birinci, ikinci veya üçüncü kademe) bir yükseköğretim programına kayıtlı, tam zamanlı öğrenci olması,

3. a) Birinci kademe öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalamasının en az 2.20/4.00 olması,

b) Başvuru aşamasında henüz transkripti oluşmamış 1-Ön lisanstan geçiş yapan öğrenciler için ön lisans mezuniyet notunun en az 2.20/4.00; 2-Birinci sınıf öğrencileri için lise mezuniyet notunun en az 75/100

c) İkinci ve üçüncü kademe öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalamasının en az 2.50/4.00 olması,

4. Öğrenim hareketliliği için yeterli sayıda ders veya ders niteliğinde olmayan ECTS kredi yükü olması (1 dönem için 30 ECTS, bir akademik yıl için 60 ECTS). Ders yükü bulunmayan, örneğin tez dönemine geçen yüksek lisans ve doktora öğrencileri için bir akademik dönemde 30 ECTS’lik ders niteliğinde olmayan iş yükü üzerinden öğrenim anlaşması düzenlenebilir.

5. Mevcut öğrenim kademesi içerisinde, 2014-2020 ve/veya 2021-2027 Erasmus+ dönemlerinde yükseköğretim hareketliliği faaliyetlerinden yararlanmışsa, yeni faaliyetle beraber toplam sürenin 12 ayı geçmemesi.

Listelerde yer almayan öğrencilerin başvurması halinde ve/veya başvuru şartlarını sağlamayan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Değerlendirme Ölçütleri:

Ölçüt

Ağırlıklı Puan

Akademik başarı düzeyi

%50 (toplam 100 puan üzerinden)

Dil seviyesi

%50 (toplam 100 puan üzerinden)

Şehit ve gazi çocuklarına*

+15 puan

Engelli öğrencilere (engelliliğin belgelenmesi kaydıyla)*

+10 puan

2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ile 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu Kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere*