05/09/2022 16:35:08 - 05/09/2022 16:35:08 - 856 Okunma

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

Kayıt yaptırmaya hak kazanan adaylar aşağıdaki belgeleri eksiksiz olarak Fakültemize kesin kayıtta teslim edeceklerdir. Kesin Kayıt Tarihi 06-08 Eylül 2022 tarih aralığıdır.Bu tarih aralığında başvuru yapmayan adaylar yatay geçiş haklarından feragat etmiş sayılacaklardır.

· Online Başvuru Dilekçesi. (Başvuru Sisteminden çıktı alınacaktır.)

· Öğrencilerin ayrılacağı yükseköğretim kurumunda öğrenimi boyunca alacağı bütün dersleri gösterir öğretim planı ve ders içerikleri.

· Öğrencilerin ayrılacağı yükseköğretim kurumunda izlediği bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren öğrenim belgesinin (transkript) aslı veya onaylı fotokopisi.

· Öğrencilerin ÖSYM sınavına girdiği yıla ait ÖSYM Yerleştirme ve Sonuç Belgeleri.

· İkinci öğretim programlarından birinci öğretim programlarına yatay geçiş başvurusunda bulunan öğrencilerin öğretim yılı sonunda bulundukları sınıf itibarıyla ilk %10’a girdiklerine dair belge.

· Öğrencinin kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumunda disiplin cezası almadığına dair belge.

· Kayıt dondurma yazısı (kayıt donduran öğrenciler için)

· Yatay geçişe engel bir durumun olmadığına dair notu olan yeni tarihli öğrenci belgesi.

· Nüfus cüzdanı ön yüzü fotokopisi.

· Adayın daha önce Ek Madde-1 kapsamında yatay geçiş yapmadığına dair belge.

· Yurt dışından yapılacak başvurularda transkript (not durum belgesi), ders planları ve içeriklerinin Türkçe’ye çevrilmiş ve onaylanmış olması gerekmektedir.

· İkinci Öğretim Programına yerleşen ve farklı bir üniversitede/programda kaydı olan öğrenciler için harç dekontu

Başvuru sonuç listesi için tıklayınız.

yatay geçiş ilan güz