05/12/2022 13:26:18 - 05/12/2022 13:26:18 - 222 Okunma

Türkiye’nin önemli düşünürlerinden Ş.Teoman Duralı 6 Aralık 2021’de vefat etmiştir. Hayatı boyunca sürdürdüğü araştırmalarıyla felsefenin temel problemlerini kendine göre temellendirip alana ilişkin düşüncelerini oluşturmuş, Türkiye’nin büyük düşünürleri arasına katılmıştır. Felsefe yayınlarıyla, konuşmalarıyla, tartışmalarıyla, şiirleriyle yetiştirdiği öğrencileriyle Türkiye’de felsefe yapmanın önündeki engelleri kaldıran Ş. Teoman Duralı’yı vefatının 1. yılında anmak amacıyla 6-7 Aralık 2022 tarihlerinde İletişim Başkanlığı Merkez Teşkilatı Binası Konferans Salonunda "Kutadgu Bilig’in Peşinde Bir Filozof, Vefatının Birinci Seneidevriyesinde, Ş. Teoman Duralı Uluslararası Felsefe-Bilim Sempozyumu" düzenlenecektir. Bu çerçevede, Ş.Teoman Duralı’nın çeşitli yönleriyle anılacağı etkinlikte felsefe, bilim ve medeniyet üzerine değerlendirmeler yapılması amacıyla söz konusu programa kurumlarını temsilen katılım sağlamak isteyen kişilerin 05 Aralık 2022 tarihine kadar https://iletisim.gov.tr/turkce/teomandurali adresinden kayıt başvurusunda bulunması gerekmektedir.

Ş.Teoman Duralı