21/12/2022 11:14:45 - 21/12/2022 11:14:45 - 655 Okunma

Milli Eğitim Bakanlığı Stratejik Planı'nda yer alan "Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere özel eğitim ile ilgili kurum ve kuruluş personellerine yönelik eğitim faaliyetleri düzenlenecektir." hedefi ve 20'inci Millî Eğitim Şurası'nda alınan "Özel eğitimin önemine ve özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin eğitime erişim hakkına ilişkin toplumsal farkındalık çalışmaları yaygınlaştırılmalı ve ayrımcılık yasağı ihlallerine karşı gerekli önlemler alınmalıdır." kararı doğrultusunda hazırlanan "Özel Eğitimde Toplumsal Farkındalığı Artırma Kursu" programı Ek'te yer almaktadır.

Hazırlanan 20 saatlik kurs programı ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel başta olmak üzere 18 yaşını doldurmuş tüm bireylerin özel eğitim alanına ilişkin temel bilgi sahibi olmaları, yetersizliği olan bireylere yönelik farkındalık kazanmaları ve bu yolla yetersizliği olan bireylere sunulacak tüm hizmetlerin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi hedeflenmektedir. Söz konusu kurs programına katılmak isteyen personele ait bilgilerinin yazı ekinde yer alan başvuru formuna işlenerek 22.12.2022 tarihine kadar Dekanlığımıza  gönderilmesi gerekmektedir.Tüm öğrenci ve akademik personelimize duyurulur.

Özel Eğitimde Farkındalık Kursu

özel eğitim