İlim Yolculuğuna Hoş Geldiniz
İlahiyat Fakültesi
21/12/2022 13:37:36 - 09/01/2023 13:37:36 - 346 Okunma

Eğitim-öğretim dönemi içinde yapılması planlanan sergilerden üçüncüsü “İslam Felsefesinin Kurucu İsimleri” adıyla İslam Felsefesi Anabilim Dalı alanında gerçekleşti. İslam düşünce geleneğinin önemli bir boyutunu oluştan İslam Felsefesinin önde gelen figürlerinin biyografileri ve temel düşünceleriyle kitaplarına yer verilen sergi Dekan Hocamız Prof. Dr. Ahmet ÇAPKU’nun himayesinde ve Dr. Öğr. Üyesi Enes ERYILMAZ ve Dr. Öğr. Üyesi Süleyman GÜMÜŞ’ün katkılarıyla Öğretim Teknolojileri dersini almakta olan öğrencilerimiz tarafından hazırlandı. Kıymetli öğrencilerimize başarılı çalışmaları için teşekkür ediyoruz.

İslam dünyasında Hz. Muhammed’in vefatı sonrası Müslümanlar, İslam’ı yaymak için dünyanın her tarafına yayılmışlardır. Vahiy temelli olarak Kıraat, Hadis, Tefsir, Fıkıh, Kelam, Tasavvuf gibi ilimler yanında gittikleri yerlerin ilmî mirasını da gözden geçirmişlerdir. Bu açıdan Eski Yunan, İran, Hint ve Mısır birikimi dikkate değerdir.

Özellikle Abbasiler’in ilk yıllarında başlayan ve sonraki asırlarda bütün hızıyla devam eden ilmî çalışmalar, İslam dünyasını ilim-kültür-sanatta merkez haline getirmiştir. Felsefe çalışmaları ilk önce el-Kindî ile başlatılır. Bütüncül bir ilimler sistemi olarak felsefe, ilk filozofun düşüncesinde, varlığı araştırarak Tanrı’ya ulaşma çabası anlamına gelir. Çeviri hareketi İslam felsefesi açısından ayrı bir önemi haizdir.

İslam Felsefesi Bilginleri Sergisi Pdf

felsefe

Facebook Twitter Google Plus
DİN ALİMLERİ
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.