02/05/2023 11:41:28 - 03/05/2023 11:41:28 - 607 Okunma

14-15 Mayıs 2022 “Tarih Boyunca Rumeli Coğrafyasında İlim, İrfan ve Hikmet Uluslararası Sempozyumu”nu gerçekleştiren İlahiyat Fakültesi bu sene “Lisans Öğrenci Sempozyumu”na ev sahipliği yaptı. 29-39 Nisan 2023 tarihinde Rektörlük Kültür Merkezi alt salonunda iki gün boyunca bilgi şöleni yaşandı. Dr. Öğr. Üyesi Fatih Memiç’in rehberliğinde ve İlahiyat Fakültesi Öğrenci Kulübü öncülüğünde gerçekleştirilen sempozyum, Öğr. Gör. Selçuk Arslan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, Dr. Öğr. Üyesi Fatih Memiç, İl Müftü Yardımcısı Ramazan Özdemir ve Dekan Prof. Dr. Ahmet Çapku’nun selamlama konuşmaları ile devam etti. Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden talebemiz Zeynep Nilifırka başta olmak üzere tüm vefat edenlere rahmet dilendi ve bir daha böyle acılarla karşılaşılmaması için dua edildi. Tüm zorluklara rağmen programın gerçekleşmesinde emeği geçen katılımcılara, katkı sunan ve destek olan kıymetli hocalara teşekkür edildi. Programın açılış konferansını Dekan Çapku “İslam’ın İlk Asırlarında İlimlerin Gelişim Süreci” adlı sunumu ile yaptı. Toplamda 22 tebliğin sunulduğu sempozyum 8 oturum halinde gerçekleşti. Sunumların ardından soru cevap faslı ve müzakereler ile sempozyum oldukça heyecanlı ve verimli geçti.

Kırklareli Üniversitesi bünyesinde öğrencilerle organize edilen ilk sempozyum olma özelliği taşıyan bu programla Fakültemiz öğrencileri, lisans dönemi tahsilinin erken yıllarında akademik bir ortamı teneffüs ettiler ve böyle bir atmosferde bildiri sunma tecrübesine sahip oldular. Kırklareli Üniversitesi öğrencilerine yönelik olmasına rağmen programdan çok daha geniş bir kitle haberdar oldu ve Fakültemiz öğrencilerinin dışında 29 Mayıs Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ve Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi lisans öğrencilerinin de tebliğlerine yer verildi.

Sempozyumun Kapanış ve Değerlendirmesi Dekan Çapku, Doç. Dr. Fatih Çimen, Dr. Öğr. Üyesi Mikail İpek, Dr. Öğr. Üyesi Feim Gashi tarafından gerçekleştirildi. Dekan Çapku, İlahiyat Fakültesi’nin bu sempozyum ile deneyiminin arttığını, bu tür etkinliklerin ilerleyen yıllarda zenginleşerek artması gerektiğini belirtti ve tebliğ sunan öğrencilerle ilmî çalışmalara yönelik düşüncelerini ve tavsiyelerini paylaştı. Sempozyumun hazırlanması ve icrasında maddi manevi emeği geçen kurumlara, bilim ve düzenleme kurullarına, sempozyum sekreteryasına, tebliğ sunan öğrencilere ve oturum başkanlığı yapan akademisyenlere, katılımcılara teşekkür etti.

sempozyum öğrenci ilahiyat sempozyum

SEMPOZYUM1