İlim Yolculuğuna Hoş Geldiniz
İlahiyat Fakültesi
22/06/2023 11:35:39 - 22/06/2023 11:35:39 - 555 Okunma

Sevgili Öğrencilerimiz;

2022-2023 eğitim-öğretim yılında başka bir üniversitenin yaz okulundan ders almak için yapılması gereken işlemler altta sunulmuştur.

1-“Yaz Okulu Eşdeğer Ders Değerlendirme Formu” ve "Yaz Okulu Başvuru Dilekçesi"nin  doldurulması gerekmektedir. Bu form doldurulurken aşağıda linki verilen (KLU BAŞKA BİR ÜNİVERSİTEDEN  YAZ  OKULU DERS ALMA ESASLARI)‘na göre hazırlanması önemlidir.Öğrencilerimiz ilgili bölümde adı geçen dersin öğretim elamanından onay aldıktan sonra belgelerini Bölüm Başkanlığına teslim etmek zorundadır.

2-“Yaz Okulu Eşdeğer Ders Değerlendirme Formu” doldurulduktan sonra bu formla birlikte, formun ekinde verilmek üzere,

  • Yaz okulunda almak istediğiniz derslerin ders içeriklerini (gidilecek okulun ders içerikleri),  
  • Transkript,
  • Gitmek istenilen kurumun öğrencinin üniversiteye giriş yılındaki ilgili programın taban puanı(ÖSYM çıktısı),
  • Öğrencinin üniversiteye giriş yılındaki Kırklareli Üniversitesi ilgili programı taban puanı(ÖSYM çıktısı) hazırlanması gerekmektedir.

3- Hazırlanan bu evrakların, öğrencinin bizzat kendisi tarafından veya kargo yoluyla ilgili dersin  öğretim elemanından uygunluk onayını aldıktan sonra diğer istenilen  belgelerle birlikte onaylatıldıktan sonra bölüm başkanlığına teslim etmesi gerekmektedir. 

4-Gönderilen belgeler yaz okulu komisyonu tarafından Ders içeriklerinin uygunluğu ve 24.05.2023 tarih, 147 sayılı Senato toplantısının 10 no’lu kararı ile kabul edilen Yaz Öğretimi Uygulama İlkeleri ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının 20.06.2023 tarih, E-52576960-010.99-88882 sayılı (KLU BAŞKA BİR ÜNİVERSİTEDEN  YAZ  OKULU DERS ALMA ESASLARI) yazısı gereği kontrol edilecektir.

5-Öğrencinin bizzat kendisi tarafından yapılan başvuruların sonuçları öğrencinin kendisine, kargo ile yapılan başvurular ise kargo ücreti öğrenci tarafından karşılanmak üzere  kargo yoluyla gönderilecektir.(Belge takibi öğrencilerimizin sorumluluğundadır.)

6-En geç başvuru tarihi, (10 Temmuz 2023 pazartesi) gidilecek yaz okulu  programında, dersler başlamadan bir hafta öncesine kadardır.Ayrıca iki üniversitenin akademik takvimlerinin uyumunada dikkat edilecektir.

Dilekçe ONAY/RED işlemi, inceleme sonrası 1-5 gün içinde yapılmaktadır.

Yaz okuluna Fakültmeziden onay almadan  devam eden öğrencilerin, eğitim sonrası gelen transkriptleri (geçer not alınmış olsa  bile) OBS' ye işlenmeyecektir. 

Öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için  (KLU BAŞKA BİR ÜNİVERSİTEDEN  YAZ  OKULU DERS ALMA ESASLARI) nın 4. maddesisini dikkatlice okuyarak  sürecin gereklerini yerine getirmeleri önemle duyurulur  derslerinizde başarılar dileriz.

YAZ OKULU ÖZET BİLGİLER

Yaz Okulu Eşdeğer Ders Değerlendirme İlkeleri

 

Gidilecek Üniversitenin Yerleştiği Yıla ait Bölüm Taban Puanı

Alınacak Dersin AKTS'i

Alınacak Dersin Ders Saati

Alınacak Dersin Yerel Kredisi

Alınacak Dersin İçeriği

Eşit/Yüksek

+

+

+

+

 

Düşük

         

Ders İçeriği Uyumu

       

+

Bölüm Başkanlığında Dersi Veren Öğretim Elamanının Onayı

 

+

+

+

 

 

YAZ OKULU

Facebook Twitter 

 

yaz okulu

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.