İlim Yolculuğuna Hoş Geldiniz
İlahiyat Fakültesi
28/09/2023 09:41:41 - 02/10/2023 09:41:41 - 1409 Okunma

Ders Kayıt ve harç ödeme işlemleri 02-06 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

 Ders ekle – bırak 09 Ekim-11 Ekim 2023 tarihleri arasında olup; bu işlemi 02-06 Ekim tarihleri arasında ders kaydı yapan öğrenciler yapabilirler. Derslerinde herhangi bir düzeltme yapmayacak olanların tıklaması durumunda ise ders onayları kalkacağından ders ekle-bırak’a tıklamamaları gerekmektedir.

● Ders çakışması durumunda geceden ya da gündüzden ders eklemeyi danışmanınız yapabilir, danışman eklemeden öğrenci dersi göremez ve kesinleştirme yapamaz.

● Kur’an Okuma ve Tecvid dersleri ders programının sisteme girilmesi ve şubelendirme işlemi ilgili derslerin hocasından şubelendirme listeleri geldikten sonra mazeretli ders kayıtları dahil ders kaydı bittikten sonra yapılacaktır.

● 1.sınıf öğrencileri hariç öğrenciler üst sınıftan 3,00 ortalama alttan dersi olmama ile birlikte Yönetmeliğin 19.Maddesi Ders yükü ve ders alma esasları 3. ve ( en fazla 40 AKTS’ye kadar ders alınabilinir) 7. fıkraları gereği ‘’ Lisans öğrencileri, bulunduğu yarıyıldan önceki tüm derslerini başarması ve GANO’sunun en az 3,00 olması durumunda, üçüncü yarıyıldan itibaren, ön koşulu olmayan üst sınıfa ait derslere kayıt yaptırabilir. Üst sınıftan alınacak ders AKTS kredileri, üçüncü fıkra hükümlerine göre belirlenir. ‘’ hükümleri gereği üstten ders alabilerler.

 

● Yeni Yönetmelikte sınıf atlamak için gereken 1,80 ortalama şartı kalkmış olup; çapraz durumda olan,alttan dersi olan öğrenciler Ders kayıtları MADDE 5- (5) Öğrenci ders kaydı sürecinde öncelikle başarısız olduğu, devam şartını sağlamadığı ve hiç almadığı dersi/dersleri almak zorundadır. Bu dersler, farklı dönem derslerinden ise en alttaki dönem derslerinden başlamak şartı ile bulundukları döneme ait dersi/dersleri alır.’’ Hükmü gereği ders seçimi yapmaları gerekmektedir.

 

● Hazırlık sınıfı öğrencileri ders kaydı yapmayacak olup; Zorunlu Arapça Sınıfı Koordinatörlüğünden gelen listeye göre öğrenciler,Fakültemiz tarafından şubelendirme işlemi yapılacaktır.

 

● Hazırlık sınıfı yıl bazlı olduğundan öğrenciler her iki dönemin harcını tek seferde ödeyecektir. Bahar Döneminde harç ücreti ödemeyeceklerdir.

 

 ● 2018 müfredatına tabii OSD dersi almayan ve 3.sınıftan ilk defa seçmeli ders alacak öğrenciler 3.sınıf seçmeli derslerinden     seç-7 grubundan 2 adet ders alacaklardır.

 

● 2022-2023 Müfredatına tabii 3. Sınıf öğrencileri seç-5 , seç-6 grubundan birer ders            ( formasyon dersleri) seç-7’den 1 ders ve OSD grubundan bir ders alacaklardır.

 

● YKS ve YKS Ek kontenjan  ile e devletten kayıt yapan öğrenciler elektronik kayıt belgelerini üzerine öğrenci numarasını yazarak teslim edebilirler, ellerinde yoksa teslim etme zorunluluğu yoktur.

 

Tüm öğrencilerimize duyurur ve yeni dönemin hayırlı olmasını niyaz ederiz.

Yeni kaydolan öğrencilerimiz Öğrenci Bilgi Sistemi'ne girmek için klu uzantılı mail adresi almaları gerekmektedir.Aynı zamanda bu mail adresi ve şifreyle Wifi'ye  bağlanabilirler ve mail adresi olarakda kullanabilirler. Görsellerde anlatan rehber için tıklayınız.

DERS KAYIT 2023 GÜZ

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.