İlim Yolculuğuna Hoş Geldiniz
İlahiyat Fakültesi
09/10/2023 14:11:24 - 09/10/2023 14:11:24 - 253 Okunma

2023-2024 Akademik Yılı’nda Hazırlık Sınıfı eğitimini tamamlayıp Lisans eğitimine başlayan DGS,YKS... ile kaydolmuş başka üniversiteden mezun olmuş/kayıt sildirmiş ders muafiyetinde bulunacak öğrencilerimiz; Kırklareli Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Muafiyet ve İntibak İşlemleri Yönergesi Muafiyet Başvuru Esasları MADDE 5- (1) Üniversitenin ön lisans ve lisans programlarına kayıt yaptıran öğrenciler,

a) Daha önce öğrenim gördükleri yükseköğretim kurumlarında almış ve başarmış oldukları derslerden muaf olmak için Üniversiteye ders kaydını yaptırdığı ilk yarıyılın/yılın ikinci haftasının sonuna kadar muafiyet başvurusu yapmak zorundadır. Muafiyet başvurusu bir kez yapılır, muafiyeti reddedilen ve süresi içerisinde başvuru yapılmayan derslerden muafiyet talep edilemez.

b) İlgili birime daha önce almış ve başarmış olduğu tüm derslerin hangilerinden muafiyet talep ettiğine ilişkin dilekçe, ekinde daha önce öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumu tarafından onaylanmış ders içerikleri ve not durum belgesi (transkript) ile başvurmak zorundadır. Fotokopi, faks, onaysız ve eksik belge ile yapılan başvurular değerlendirmeye alınmaz.

c) İleriki yarıyıllarda/yıllarda sadece eğitim-öğretim programlarına sonradan konulacak derslere ilişkin muafiyet talepleri yapılabilir. Bunun dışında, muafiyet talebi ya da yapılmış olan intibak işlemlerinin iptaline veya değişikliğine yönelik istemde bulunulmaz.

Muafiyet ve İntibak İşlemleri MADDE 6-(2) Öğrenciler, ders muafiyet işlemleri tamamlanana kadar muafiyet talebinde bulunduğu derslere devam eder.’’ hükümleri gereği 09 Ekim – 20 Ekim 2023 tarihleri arasında Ders Muafiyeti Başvuru Dilekçesi + Transkript + Ders İçerikleri ile birlikte Fakültemiz Öğrenci İşleri Bürosuna başvuru yapmaları gerekmektedir.

 

 

Ders Muafiyeti Başvuru Dilekçesi İçin Tıklayınız.

(Tablonun eksik kalması durumunda altına satır ekleyebilirsiniz.)

ders muafiyet başvuruları

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.