İlim Yolculuğuna Hoş Geldiniz
İlahiyat Fakültesi
24/11/2023 09:08:49 - 06/12/2023 09:08:49 - 378 Okunma

İLAHİYAT/İSLAMÎ İLİMLER ARASI HAFIZLIK VE KUR’AN-I KERİMİ GÜZEL OKUMA YARIŞMALARI 

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye İlahiyat ve İslimi İlimler Fakülteleri Dekanlar Konseyi tarafından; üniversitelerin İlahiyat ve İslami İlimler fakültelerinde okuyan öğrenciler arasında Hafızlık ve Kur’ân-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmaları düzenlenecektir.

1. AMAÇ

Diyanet İşleri Başkanlığı ile İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri arasındaki iş birliğini güçlendirmek, İlahiyat ve İslami İlimler Fakültesi öğrencilerinin Kur’an-ı Kerimi güzel okuma becerilerini geliştirmek, hafızlıklarını korumalarına katkı sağlamaktır. Ayrıca ülkemizde ve yurtdışında düzenlenen uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmalarına Türkiye’yi temsilen katılacak yarışmacıların; ulusal düzeyde yapılan yarışmalarda tecrübe edinerek uluslararası yarışmalarda ülkemizi daha iyi temsil etmeleri hedeflenmektedir.

2. YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI

Hafızlık ve Kur’ân-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmalarına, üniversitelerin İlahiyat ve İslami İlimler Fakültelerinde okuyan Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora seviyesinde öğrenim gören erkek ve kadın öğrenciler katılabilecektir. Kadın öğrenciler Hafızlık yarışmasına, erkek öğrenciler Kur’ân-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmasına müracaat edebileceklerdir.

3. MÜRACAAT

Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, 27 Kasım - 15 Aralık 2023 tarihleri arasında öğrenim gördükleri üniversitenin İlahiyat / İslami İlimler Fakültesine müracaat edeceklerdir. 4. UYGULAMA a) Hafızlık yarışmasında değerlendirme; ilgili kurullarca hıfzı kontrol, eda-seda, tecvid üzerinden yapılacaktır. b) Kur’ân-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmasında değerlendirme; ilgili kurullarca güzel okuma (eda seda), tecvid ve makam üzerinden yapılacaktır. Seçici kurul; yarışmacının okuyacağı aşırları önceden eşit seviyede olacak şekilde hazırlayacak ve okunacak yerler ile okuma sırasını yarışma öncesi kura ile belirleyecektir. Ek-2 c) Hafızlık ve Kur’ân-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmalarına; üniversiteler bazında başlanacak ve yarışmaya katılım şartlarına sahip istekli bütün öğrencilerin katılımı sağlanacaktır. Üniversite birincilerinin katılacağı ve yedi bölgede yapılacak bölge yarışmaları sonucunda bölgesini temsil edecek olan bölge birincisi tespit edilecektir. Bölge birincileri Türkiye finalinde yarışacaklardır.

hafızlık yarışması

Facebook Twitter Google Plus
HAFIZLIK YARIŞMASI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.