26/09/2024 13:57:52 - 26/09/2024 13:57:52 - 214 Okunma

Fakültemiz 2024 - 2025 Eğitim - Öğretim Yılı Açılış Dersi Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammet Enes TOPGÜL’ ün " Modern Dünyada Sünneti Yaşamak " adlı konferans sunumuyla gerçekleştirildi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda 25 Eylül 2024 Çarşamba günü gerçekleştirilen açılış dersine Rektör Yardımcımız Prof.Dr.Ünal ÇAĞLAR, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Mustafa CANLI Fakülte Kurulu Üyemiz Prof.Dr.Bilal BALKAN, 24., 25. ve 26. Dönem Ak Parti İstanbul Milletvekilli olan Hüseyin BÜRGE, İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli ŞEN, İl Müftü Yardımcıları Hatun ÖZMEN, Nurettin Güneş YASİN, bir önceki Kırklareli İl Özel İdaresi Sekreteri Ziya ESER, fakülte akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Öğretim Görevlisi Selçuk ARSLAN’ ın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan açılış dersinde bir konuşma gerçekleştiren İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Mustafa CANLI, fakültemiz hakkında genel bir bilgilendirmede bulunarak, İlahiyat Fakültelerinin toplumdaki misyon ve vizyonunun öneminden bahsederken, sosyal medya tuzaklarından ve deizm tehlikesinden kurtulmamız için İlahiyat Fakültelerine çok ihtiyaç duyulduğunu söyledi.Her türlü ihtiyaçlarında yanlarında yer alan ve desteklerini esirgemeyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR' e teşekkür etti.

Açılış dersinde Rektör Yardımcımız Prof.Dr.Ünal ÇAĞLAR bir selamlama konuşması yaparak, İlahiyat Fakültemizin öğrenci ve akademisyenleriyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.Prof.Dr.Ünal ÇAĞLAR İslam dininin çok güzel bir din olduğunu ve hayatla ilgili bütün kuralların burada yazılı olduğunu ancak yaşantı olarak halkımızın daha çok bilgilendirilmesi gerektiğini, dini bilmekle yaşamın farklı şeyler olduğunu, dinin sosyal medyada, tiktok vb uygulamalardan değil İlahiyat fakülteleri hocalarından öğrenilmesi gerektiğini söyledi.İlahiyat Fakültesi akademisyen ve öğrencilerinin Dekan Prof. Dr. Mustafa CANLI önderliğinde  gerçekleştirdikleri sosyal kültürel ve bilimsel içerikli başarılı çalışmalarla Üniversitemizin gücüne güç kattığını ve Fakültemizinde üyesi olduğu Rumeli İslam Araştırmaları Dergisi ve ‘Kırk Kalem’ başlıklı bir e- öğrenci dergisi çıkardıkları için  öğrencilerimizi tebrik etti.

Rektör Yardımcımızın konuşmasının ardından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Enes TOPGÜL, “Modern Hayatta Sünneti Yaşamak” konulu açılış dersini verdi.

Açılış dersi, Rektör Yardımcımız Prof.Dr.Ünal ÇAĞLAR ve İlahiyat Fakültesi Dekanımız Prof.Dr. Mustafa CANLI' nın Prof. Dr. Muhammet Enes TOPGÜL' e teşekkür ederek, günün anısına plaket takdiminde bulunması ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

açılış dersi

2024-2025 İLK DERS AÇILIŞI