11/10/2022 12:13:12 - 14/10/2022 12:13:12 - 1583 Okunma

Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi “II. 40 Hadis Ezberleme Yarışması”

Fakültemiz tarafından üniversitemizin tüm öğrencilerinin katılabileceği “II. 40 Hadis Ezberleme Yarışması” düzenlenecektir. Yarışma ile ilgili bilgiler aşağıda belirtilmiştir:

1. Yarışma Kırklareli Üniversitesinin tüm öğrencilerine yöneliktir.

2. Hadisler Sahabe râvileri dâhil Arapça metni ve Türkçe anlamlarıyla birlikte ezberlenecektir.

3. Yarışmacılar hadislerin geçtiği kaynaklardan sorumlu tutulmayacaktır.

4. Yarışmaya kayıt yaptıran katılımcılar arasında yapılacak seçmeler, 22 Kasım 2022 Salı günü sözlü mülakat şeklinde Fakülte Toplantı Salonunda jüri huzurunda gerçekleştirilecektir.

5. Sözlü mülakatta katılımcılara sorulacak hadisler, daha önceden belirlenen 40 hadis metinlerinden katılımcının kendisi tarafından kura usulü seçilerek belirlenecektir.

6. Yarışmanın ödülleri 29 Kasım 2022 Salı günü saat 15.00’de Rektörlük Kültür Merkezinde yapılacak törenle takdim edilecektir.

7. Yarışma sonucunda birinciye 4000, ikinciye 3000, üçüncüye 2000 TL ödül verilecektir.

8. Hadis metinlerini belirtilen link dışında çıktı olarak Doç. Dr. Fatih Çimen’den veya öğrenci işlerinden temin edebilirsiniz.

Hadis metinlerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

II.40 Hadis Ezberleme Yarışması Metinleri

Yarışma Başvuru Formuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

II.40 Hadis Ezberleme Yarışması Başvuru  Linki

HADİS